Kangoeroe gedood in Chinese zoo omdat bezoekers hem wilden doen springen

In een zoo in het oosten van China is een kangoeroe overleden. Het arme dier bezweek aan z'n verwondingen nadat ze door bezoekers werd bekogeld met keien, bakstenen en stukken beton. Slecht nieuws voor dierenliefhebbers, maar nog meer voor de arme kangoeroe natuurlijk.

De zoo, da's blijkbaar niet zo'n veilige plek voor dieren. Dierentuinen worden steeds vaker met de vinger gewezen door organisaties voor dieren, wegens dierenmishandeling. Zelfs de Olmense Zoo in België moest onlangs (even) dicht wegens dierenmishandeling en ook SeaWorld krijgt steeds meer klachten. Het laatste tragische verhaal van een zoo in China, is opnieuw een voorbeeld van waarom zoos als concept misschien gewoon zouden moeten verdwijnen.

Een vrouwelijke kangoeroe van twaalf jaar oud is namelijk gestorven in de zoo van Fuzhou, een grote stad in het oosten van China. Ze is daar overleden nadat bezoekers haar hadden bekogeld met keien, bakstenen en stukken beton. Dat stond begin deze maand in de Aziatische pers. En waarom? Zodat de kangoeroe zou springen.

Eén dood, één gewond

Volgens camerabeelden raakte vorige maand ook een marsupial (een soort buideldier) gewond in een zoo, toen z'n linkerpoot bijna volledig van zijn lijf gerukt werd in een kooi, ook door stenen van toeristen. De zoo probeerde de marsupial nog te redden, maar het dier stierf aan nierfalen, volgens de autopsie van de zoo.

En alsof het niet erger kon, stierf er ook nog een andere kangoeroe van vijf jaar oud. Hij raakte vijf dagen na zijn twaalfjarige collega gewond in exact dezelfde omstandigheden. Het komt blijkbaar vaak voor dat bezoekers in de zoo stenen gooien om de dieren wakker te maken, zegt één van de verzorgers in de zoo aan Strait News.

De zoo zal nieuwe camera's installeren om ervoor te zorgen dat zulke incidenten niet meer gebeuren. Of er ook gerechtelijke gevolgen komen voor de schuldigen, is niet duidelijk.

Lees meer