KMI waarschuwt voor onweer en zelfs hagel deze namiddag

Wilde jij nog snel de barbecue bovenhalen deze middag of zelfs vanavond nog? Pech, want tegen dat je vlees goed en wel op de rooster ligt, zal het waarschijnlijk beginnen onweren. Tijd voor een typisch Belgisch zomermomentje: felle regen na een paar dagen prachtige zon. 

Hopelijk heb jij je genoeg uitgeleefd op de terrasjes de laatste dagen, want 't is weer bijna gedaan voor een paar dagen. Vanmiddag verwacht het KMI op de meeste plaatsen dan ook onweer en het zal niet van de poes zijn. Je dak blijft er waarschijnlijk wel op liggen, maar de barbecue zet je misschien toch beter binnen.

Onweer deze middag

Al deze nacht veranderde de lucht, vandaar dat je mogelijk tegen de tijd dat je dit artikel leest, al wat druppels hebt gevoeld. Zeker in het westen van het land is dat het geval. Rond de middag kunnen de eerste onweersbuien dan losbarsten, volgens het KMI zal dat vooral in het binnenland zijn. Het gaat helaas niet om een kortstondige stortbui: er zit ook stevige wind, op sommige plaatsen tot 60 kilometer per uur.

Let op: er kan ook wat hagel uit de lucht vallen, zelfs als je die met de temperaturen niet zou verwachten. Het blijft namelijk zo'n 27 graden in de kempen en zelfs aan de kust blijven de maxima boven de twintig graden. Na de regen zullen die wellicht zakken: dan gaat het gemiddelde naar dertien. Pulls aan, auto in de carport en paraplu klaar houden, met andere woorden.

Weer droog op woensdag

Helaas luidt de onweersbui van deze middag ook meteen wat slechter weer voor de komende dagen in: maandag blijft het zonnig, maar blijven de temperaturen rond de dertien graden. Vanaf dinsdag gaat het weer even regenen, al zou het tegen woensdagmiddag weer droger moeten worden. Echte opklaringen zitten er dan echter niet meer in. Ook de rest van de week blijft het bewolkt, hopelijk kreeg je de voorbije dagen je vitamine D binnen.

Lees meer