TOPradio terug op FM 102.8 vanuit Gent!

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Na een onderbreking van bijna 4 maanden, zal de populaire danceradio TOPradio vandaag terug op FM te beluisteren zijn op 102.8, de frequentie waarop het voor toenmallige hitradio SIS begon. Het is de start van de uitrol van de FM-netwerkradio.

De nieuwe frequenties voor Topradio vind je op het kaartje hierboven. “102.8 FM is al aan het opwarmen... straks steken we hier het licht aan”, staat te lezen op de Facebookpagina van ochenddj Geert De Meyer. Maar niet alle 15 frequenties zullen operationeel worden vanaf vandaag.

Er zullen dus een paar dagen verlopen tussen het activeren van de verschillende zenders. Bovendien zouden nog een paar zendvergunningen ontbreken.

Dag 1 start op FM

Hiaat in de provincie Vlaams-Brabant – de website van Top vermeldt verkeerdelijk de provincie Brussel – heeft Topradio slechts één steunzender (Leuven). De frequentie voor Brussel werd geschorst en maakt geen deel meer uit van het frequentieplan (na klachten van Waalse en Brusselse radio’s). De provincie Limburg moet het doen met twee zenders. Maar in Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen en Antwerpen zal de netwerkradio over een degelijke dekking kunnen beschikken. TOPradio zendt ook voor Vlaanderen uit op DAB+.

De technische ploeg was volop in de weer om antennes en zenders te installeren voor de grote comeback.

© TOPradio

Netwerkradio

Topradio werd vorig jaar niet langer erkend als 'lokale radio groep' en moest op 31 december alle FM zenders uitschakelen. Na een juridische procedure bij de Raad Van State besliste minister van media Sven Gatz zelf om netwerkpakket 3 aan TOPradio te geven en de erkenning van Hit! (de radio al dan niet met Flair) te schorsen.

De reclame bleef dit jaar de laatste tijd beperkt tot adverteerders uit de regio Deinze-Gent-Lokeren. Alle ogen zijn gericht op regie IPradio, die weer landelijke publiciteitsinkomsten in het laatje moet brengen.

Wanneer jouw stad aan de beurt is kan je volgen via Topradio: facebook