Grote veranderingen in Gmail: dit kan je verwachten in je inbox

Let op: Google heeft net de browserversie van Gmail een serieuze update gegeven en daar horen heel wat nieuwe features bij. Confidentiële modus, add-ins en smart reply komen naar je e-mailadres. Wij zetten de belangrijkste nieuwe elementen even op een rijtje. 

Allereerst: voor wie nog niets gemerkt heeft, da's niet erg. Gmail rolt de update eerst uit naar GSuite: de betaalde versie van Gmail. Het zal dus nog wel enkele maanden duren eer ook de gratis gebruikers van alle nieuwe features.

1. Confidentiële modus

© iStock

In de confidentiële modus kan je gevoelige informatie in je mails beschermen door er een soort houdbaarheidsdatum op te zetten, of door eerder verstuurde mails terug te trekken. Omdat je ook een extra check kan invoegen (om zeker te zijn dat enkel de juiste ogen je mails lezen) is de info ook beschermd tegen hackers die mailboxen overnemen.

2. Nieuwe zijbalk voor add-in agenda

© iStock

In de rechtse zijbalk kan je vanaf nu op icoontjes klikken die je rechtstreeks naar andere Google-functies brengen: kalender, Keep, Tasks of andere Gmail-add-ons die je hebt geïnstalleerd. Extra goed nieuws: Tasks heeft eindelijk een eigen mobiele app gekregen en daarmee komt Google weer een stapje dichter bij Outlook.

3. Snooze en smart reply

© iStock

Snooze ken je al, maar de add-on zit nu ook volledig geïntegreerd in Gmail. Snoozen wil zeggen dat je berichten tijdelijk uit je inbox verdwijnen tot op het moment dat jij er specifiek tijd voor maakt. Met andere woorden: Gmail zet je procrastinatiedrang op pauze. Smart Reply is ook nog bekend: Gmail stelt je verschillende makkelijke antwoorden voor, waar je gewoon op kan klikken in plaats van te typen.

4. Snelle acties

© iStock

Superhandig: Gmail laat je toe om bijlages te openen zonder in de mail te gaan, te RSVP'en op een meeting request of gewoon een mail te archiveren. Zeker voor standaardmailtjes op het werk kan dat wat tijd en geklik besparen. Je blijft ook niet naar beneden scrollen in een e-mailthread terwijl je gewoon op zoek bent naar de bijlage.

Lees meer