Grijze wolken en regen, meer gaan we dit verlengd weekend niet zien

Wie een leuk daguitstapje of een uitje naar de zee had gepland dit verlengd weekend, is eraan voor de moeite. Het wordt een grijs, zwaarbewolkt en regenachtig weekend, en ook de temperaturen zullen dalen. Op dinsdag halen we nog amper 12 graden.

De overdosis zon die we het afgelopen weekend kregen, moeten we nu klaarblijkelijk compenseren. Want het wordt een grijs, regenachtig weekend. Het grillige weer, met zelfs af en toe een hagelbui op sommige plaatsen in het land, krijgt ook de komende dagen een verlengstuk.

Paraplu

Zaterdag wordt wisselend- tot zwaarbewolkt maar blijft het wel nog bij hier en daar een buitje. Zondag zal het echter al snel regenachtig worden. Vooral in het oosten van het land zullen ze in de namiddag neerslag kunnen verwachten. De maxima blijven ook steken rond 15 graden.

Maar ook na het weekend wordt het niet beter. Wie een wandelingetje heeft gepland in het verlengde weekend zal ook nu zijn zonnebril moeten inwisselen voor een paraplu, want het blijft grijs met grote kans op regen. De temperaturen zullen nog wat dalen. Dinsdag halen we zo amper 12 graden.

Opklaringen

Op beter weer zal het wachten zijn tot het einde van volgende week. Vanaf donderdag zou het droger worden en komt de zon er wat meer door.

Lees meer