Kanye dropt bijzondere nieuwe single over Trump en #Kanye2024

Kanye West is al een tijdje terug op Twitter, maar nu maakt hij ook zijn muzikale comeback. De Amerikaanse rapper loste gisteren uit het niets een nieuw nummer. 'Ye vs the people' zoals het nummer heet, is op z'n minst merkwaardig te noemen. 

Sinds twee weken is Kanye terug op Twitter en dat zullen we geweten hebben. In de afgelopen 14 dagen vuurde de Amerikaanse rapper bijna 300 tweets op de wereld af, waaronder filosofische uitspraken, de aankondiging van zijn nieuwe albums en enkele items uit zijn nieuwe Yeezy-collectie.

Trump

De laatste dagen is het onderwerp van zijn tweets radicaal veranderd. Hij tweette voornamelijk over zijn liefde voor Trump en hoe de huidige president van de Verenigde Staten hem inspireerde om zelf op te komen bij de volgende presidentsverkiezingen.

Kanye tweette zelfs screenshots van zijn conversatie met de zanger John Legend, die hem over sms wilde waarschuwen voor de impact die zijn tweets kunnen hebben op zijn fans. "Je fans zijn loyaal aan jou en ze respecteren je opinie. Hierdoor zullen veel mensen die van je houden zich nu bedrogen voelen omdat ze weten welke schade de politiek van Trump teweegbrengt, zeker bij gekleurde mensen", legt John Legend uit. Om te besluiten met "Laat dit geen deel uitmaken van je erfenis. Je bent de grootste artiest van onze generatie."

Kanye reageert op dit bericht door te zeggen dat hij de opinies van John apprecieert. Maar dat hij het gevoel heeft dat "het betrekken van zijn fans en zijn erfenis een tactiek is die gebaseerd is op angst om zo zijn vrije gedachtengang te beïnvloeden". De rapper staat dus stevig achter zijn opinies en zijn pro-Trump gedachtengoed. En dat bewijst hij nu nogmaals in zijn nieuwe single.

Ye vs. the People

Uit het niets dropte Kanye gisteren een nieuwe single. Het nummer heet Ye vs. the People en maakt duidelijk dat Kanye alles meent wat hij de afgelopen dagen getweet heeft over Trump.

Het nummer begint namelijk al meteen met de duidelijke quote: "Ik weet dat Obama een godsgeschenk was, maar sinds Trump won, weet ik dat ik ook president kan worden." De rest van het nummer gaat Kanye in dialoog met rapper T.I. die 'the people' vertegenwoordigd. De tegenstanders van Kanye dus, kortom iedereen die de afgelopen dagen kritiek uitte op zijn liefdesbetuigingen voor Donald Trump.

Make America Great Again

T.I., oftewel 'the people', stelt Kanye de vraag waar hij met z'n tweets naartoe wil. "Het is sh*t waarmee je niet akkoord gaat en waar je niet tegen ingaat". Waarop Kanye antwoordt: "Je leest enkel de headlines, je ziet de kleine lettertjes niet. Je denkt dat ik een kant kies, maar ik probeer te verzoenen." Hiermee wil Kanye dus duidelijk maken dat hij géén republikein is. Maar hij kan zich wel gedeeltelijk vinden in de ideologie van Trump.

Iets wat hij verder ook bevestigd met de woorden: "De pet dragen, is het bewijs dat we gelijk zijn". Hiermee verwijst Kanye naar de 'Make America Great Again'-pet waarmee hij vaak gespot wordt en die hij liet signeren door Donald Trump zelf.

"Laat de mensen praten"

Het nummer eindigt bovendien abrupt met de woorden "We kunnen nog de hele dag verder rappen, maar waarom snijden we niet gewoon de beat af en laten we de mensen praten?".

Vervolgens stopt het nummer dus plotsklaps, maar Ye heeft ons sowieso voldoende stof gegeven om nog een tijdje over verder te praten.

Beluister Ye vs. the People hier:

Lees meer