Move over kom cornflakes! Met deze 11 gerechtjes heb je genoeg inspiratie voor een lekker, gevarieerd ontbijt

Begin je die cornflakes ’s ochtends stilaan beu te worden? Dan is het tijd voor iets nieuws. Switch it up met deze 11 gerechtjes, dan start je dag zeker goed: 

1. Laten we beginnen met een knaller

© LeefLekker

Dit gerecht heeft alles wat je wensen kan: pannenkoeken, avocado, kaas en nog zoveel meer. Klik hier en ontdek hoe je het zelf kan maken. You know you want to!

2. Speel het klassiek en maak een verrukkelijk bananenbrood …

© LeefLekker

Dit receptje neemt wat meer tijd in beslag, maar het is het écht wel waard!

3. … of maak er ineens een dozijn

© LeefLekker

Hoe cute zijn deze kleine bananenbrood-muffins? Deze muffins hebben net dat tikkeltje meer en geven jou genoeg energie om de dag te trotseren.

4. Eerder zin in iets zoeter? Probeer dan zeker deze variant met karamel

© LeefLekker

Je dag start sowieso goed met deze mini-bananenbroodjes. En dankzij dat extra vleugje karamel, kan niets je nog stoppen.

5. Het is bijna zomer, het perfecte moment voor een mangosmoothie dus …

© LeefLekker

Het ideale ontbijt om vanop je balkon van te genieten. Bekijk hier hoe je deze smoothie kan maken, zoek een plaatsje in de zon en geniet.

6. … of gooi het over een andere boeg en maak een avocadomilkshake

© LeefLekker

Guacamole is so last year. Avocadomilkshakes zijn hét nieuwe instagramwaardige ontbijt. Klik hier om te zien hoe jij wat extra likes kan scoren.

7. Grote honger? Ga voor deze megasandwich

© LeefLekker

Ontbijt als een keizer met deze megasandwich. Jouw maag zal om elf uur ’s ochtends niet beginnen grommen, daar zijn we zeker van. Benieuwd hoe je deze sandwich zelf maakt? Ontdek het hier.

8. Spice it up met deze speculoos cookie latté

© LeefLekker

Perfect voor wanneer het wat sneller moet gaan. Deze latté is supermakkelijk om te maken en extreem om op te drinken. Klik hier om te leren hoe je hem maakt.

9. Of probeer eens deze ontbijtvierkantjes met banaan, pitten en noten

© LeefLekker

Niet alleen lekker, maar ook boordevol vitaminen. Klik hier voor het recept.

10. Deze mueslireep is perfect voor on the go

© LeefLekker

Overslapen? Geen nood, met deze mueslireep heb je snel een vullend ontbijt binnen. Maak ze met dit recept en berg ze op in een luchtdichte doos. Zo blijven de repen lekker vers voor noodgevallen.

11. En de kers op de taart: plattekaaswafels

© LeefLekker

Wafels, een glaasje fruitsap en het geluid van fluitende vogeltjes op de achtergrond. Klinkt perfect, niet? Maak je wafels met dit recept en geniet met volle teugen.

Krijg je maar niet genoeg van deze gerechtjes? Wij ook niet. Ga zeker eens kijken op Leeflekker.be, want daar staan nog ontelbaar veel andere receptjes om uit te proberen!

Lees meer