Hoe dom kan je zijn? Wat dit Franse gezin flikt in Beekse Bergen tart alle verbeelding

De prijs van meest idiote toeristen van het jaar zal nog moeilijk af te pakken zijn van een Frans gezin dat maandag in het safaripark Beekse Bergen, vlak over de Belgische grens in Nederland, op bezoek was. Het gezin ontsnapte te nauwer nood aan de jachtluipaarden in het park. Door z'n eigen stommiteit. En uiteraard: het werd gefilmd.

Om te beginnen: het is verboden uit te stappen tijdens de rit in Safaripark Beekse Bergen. Het park geeft duidelijk aan ramen en deuren gesloten te houden. In meerdere talen, waaronder ook het Frans. Los daarvan: je mag toch enigszins verwachten dat een volwassene beseft hoe gevaarlijk wilde dieren, zeker jachtluipaarden, wel zijn.

Dat zal een Franse familie worst zijn geweest. Op het internet zijn beelden opgedoken van een gezin dat tot twee keer toe doodleuk uit de auto stapt in Safaripark Beekse Bergen en wordt beslopen door jachtluipaarden. De dieren zoeken de confrontatie, maar gelukkig: niemand raakt in het filmpje gewond.

Op de loop met kind op de arm

Op de beelden is te zien hoe de gezinsleden, waaronder een klein kind, een voor een de auto uitstappen om foto's te maken van de dieren. Een verbaasde Nederlander in de auto achter het gezin filmt het.

De dieren zijn zichtbaar geïrriteerd door de de buitenlandse bezoekers. Na een tijdje stappen de Fransen weer in hun voertuig om even verderop weer uit te stappen, deze keer zetten de jachtluipaarden de achtervolging in, en dat gaat maar net aan goed. De moeder neemt haar kind in haar armen en loopt koelbloedig terug naar de auto.

"Geschokt"

Libéma, de eigenaar van het Safaripark Beekse Bergen, bevestigt het voorval met het gezin. Het bedrijf reageert geschokt op het filmpje. "Uitstappen mag nergens in het park. Over de risico's daarvan informeren we in meerdere talen in het park", zegt een woordvoerder.

Over mogelijke maatregelen die naar aanleiding van het filmpje worden genomen kan Libéma nog niets zeggen. "Dit is een exces, op dit moment zien we voor ons nog geen aanleiding om te handelen."

In 2012 ging het ook al mis. Toen werd in de Beekse Bergen een jongetje aangevallen door een cheetah. De jongen was met zijn moeder en twee anderen bezig met een autosafari. Toen het gezelschap uitstapte, werd het kind in zijn bovenarm gebeten door de cheeta. De jongen hield daar een vleeswond aan over.

Dit is het filmpje van wat er gebeurde, en blijf vooral kijken tot het einde ...

 

Lees meer