Weer groot verschil tijdens pinksterweekend en daarna: fris aan zee, 25 graden (en meer) in de Kempen en Limburg

Vandaag en morgen is het nog op het randje, maar vanaf zondag wordt het een stuk warmer. Tenminste in de Kempen en Limburg, waar het kwik naar 25 graden stijgt en de gevoelstemperatuur zelfs een graad of twee hoger zal liggen tot volgende week zondag. Maar, aan de kust is dat een ander verhaal.

Morgen verschijnen er opklaringen in de loop van de dag overal opklaringen. Het blijft overwegend droog, al kunnen er in de namiddag en 's avonds hier en daar een paar buitjes vallen. De maxima schommelen tussen 13 graden aan zee en 18 graden in de Kempen, hoewel daar al sprake is van een gevoelstemperatuur van 21 graden.

Zondag, pinksterdag, wordt wisselend bewolkt. Na de middag en 's avonds vergroot de kans op plaatselijke buien, eventueel met onweer. We krijgen maxima van 15 graden (sommige modellen hebben het over 18 graden) terwijl ze in het oosten van het land dan al naar 24 graden gaan.

Pinkstermaandag

Pinkstermaandag lijkt al bij al een mooie dag te worden, met mogelijk zelfs 21 graden aan de kust. In de Kempen en Limburg wordt het echt warm, met 25 à 26 graden. Er is wel kans op buien en een onweer.

Dat is zo ongeveer het scenario voor de hele volgende week. In de Kempen en Limburg vlot naar 25 graden en meer, terwijl ze aan zee rond de 16 blijven hangen, hoewel het ook daar wel een paar graadjes warmer kan aanvoelen.

Lees meer