Schietpartij in middelbare school in Texas: 10 doden en explosieven gevonden

Tijdens een schietpartij op Santa Fe High School in Galveston, Texas, zijn verschillende doden gevallen. De schutter is intussen opgepakt, er zijn ook meerdere gewonden gemeld. De school is in lockdown, de politie is nu op zoek naar explosieven. Het is nog niet volledig duidelijk of die ook zijn afgegaan.  

Santa Fe High School laat op haar website weten dat er een schutter actief was op haar campus. “Vanmorgen is er een incident gebeurd op de middelbare school, waarbij een actieve schutter betrokken is”, staat er te lezen.

Intussen is ook bevestigd dat er verschillende doden zijn gevallen, zegt de Amerikaanse pers. De politie in Texas bevestigde intussen tussen de acht en de tien doden. Daarvan zou het merendeel studenten zijn, al raakte ook zeker één politie-agent gewond.

Situatie onder controle

Op Facebook laat de school nu weten dat de situatie onder controle is.

Cris Richardson, de onderdirecteur van de school, heeft aan de pers bevestigd dat er inderdaad een schietpartij was op zijn school en dat "de dader gearresteerd is". Twee jongemannen, allebei studenten op de school, zouden zijn opgepakt.

Een ooggetuige heeft aan de Amerikaanse zender CNN laten weten dat er een schutter op de school een klas binnengestormd is, hij zou een shotgun in de hand hebben gehad.

Explosieven

In de school zouden ook, dat bevestigt de politie, explosieven gevonden zijn. De lokale autoriteiten zetten nu verschillende mensen in om alle bommen te zoeken en onschadelijk te maken. Het is niet duidelijk of de bommen zijn afgegaan.

Het is de derde schietpartij op een school in acht dagen in de Verenigde Staten. Tijdens een eerst reactie op de schietpartij in Texas, vroeg Trump naar een strengere wapenwetgeving. Dat deed hij ook na de schietpartij in Parkland, Californië, maar daar kwam toen weinig van.

Lees meer