'Solo: A Star Wars Story' is nog niet uit, maar Donald Glovers personage krijgt nu al een stand-alone

Woensdag komt 'Solo: A Star Wars Story' in de zalen en neem het van ons aan: er zitten een aantal memorabele personages in. Zeker Lando Calrissian (Donald Glover), de flamboyante durfal, 'ondernemer' en oplichter die al een paar films meedraait. Hij krijgt nu z'n eigen film, hebben ze bij Disney bevestigd en eigenlijk moet dat niet verbazen. 

Als je je één ding zal herinneren uit Solo: A Star Wars Story, dan zal het sowieso Lando Calrissian zijn. Star Wars-fans weten natuurlijk wie hij is, maar zelfs als je enkel de versie van Donald Glover gezien hebt, blijf je met een serieuze impressie zitten. Glover steelt de show in elke scène waar hij in zit, en dat is de grote jongens bij Disney ook opgevallen.

Wie is Lando?

Lando Calrissian is een smokkelaar die met de Millennium Falcon vliegt en die in een weddenschap kwijtraakt in een weddenschap met Han Solo. Glover neemt in Solo: A Star Wars Story de rol over van Billy Dee Williams en de timing was nog nooit zo goed.

Want de reviews over de film zijn laaiend en dan vooral over Glovers performance als Calrissian. Glover is flamboyant, sensueel, energiek en grappig. Tegelijk is de comedian/rapper een maatschappelijk fenomeen aan het worden. Zijn rappende alter ego Childish Gambino releasete net voor Solo: A Star Wars Story een single 'This is America'.

En die ging door het plafond: z'n single werd op 48 uur meer dan 20 miljoen keer bekeken en dat maakte van Glover een absolute superster. Een ideaal moment dus voor Disney om te beslissen dat ze de smokkelaar Lando een eigen film geven. Als Glovers ster zo blijft rijzen, zal hij Solo snel doen vergeten.

Dit is 'This Is America', de clip die Donald Glover van bekend naar dé bekendste rapper in de VS katapulteerde

 

Lees meer