7 redenen om nu op reis te vertrekken

Wil je op reis, maar kun je je baas niet overtuigen om verlof te krijgen? Hier zijn 7 redenen die je kunt gebruiken om je werkgever te overhalen:

1. Waarom niet?

© giphy.com

Soms is het gewoon nodig om eens op reis te gaan. Je hebt toch niet altijd een reden nodig? Zin om op reis te gaan is volgens ons al reden genoeg om snel een vakantie te boeken!

2. Reizen is goed voor je ziel

© giphy.com

Van reizen kom je tot rust. Ben je de constante drukte van je normale leven even beu? Wordt het stilaan allemaal een beetje te veel? Dan is op reis gaan wat jij nodig hebt. Het is een kans om je brein eens te resetten en je hoofd leeg te maken.

3. Je leert er veel van bij

© giphy.com

Tijdens elke reis die je maakt, leer je op z’n minst één iets bij. En die nieuwe skills en levenservaring kun je dan voor de rest van je leven gebruiken. Misschien vang je er wel ergens een tip op om sneller en efficiënter te werken? Het is het proberen waard …

4. Je breidt je cultuurkennis uit …

© giphy.com

Ook van verschillende culturen kun je veel leren. Elke cultuur heeft z’n eigen waarden, normen en gebruiken. En hoe meer verschillende mensen je leert kennen, hoe meer open-minded je wordt. Je weet dat iedereen anders is en kunt beter met verschillende mensen omgaan. Kom jij veel in contact met klanten? Dan zal je baas dit zeker een goede reden vinden.

5. … en je leert nieuwe gerechten kennen

© giphy.com

Eten. Daar draait het allemaal om. Je kunt je baas altijd proberen te overhalen door wat eten voor hem mee te brengen. Al zijn we niet zeker dat Chinees eten van drie weken geleden nog zo lekker zal zijn …

6. Nu is het goedkoper dan in de grote vakantie

© giphy.com

Als je nu een vakantie boekt, is dat veel goedkoper dan als je dat in de zomervakantie zou doen. De meeste vakantiebestemmingen zijn nu nog niet zo druk, waardoor je er ook meer van zult kunnen genieten. Jouw collega’s willen in de zomervakantie ook wel even vakantie natuurlijk. Daarom kan jij nu al vertrekken, zo zullen jullie vakantiedagen zeker niet overlappen. Boek snel je vliegtuigticket en ga ervoor!

7. Je verdient het

© giphy.com

Het is alweer een lang jaar geweest. Er is al zoveel gebeurd en je hebt zo hard gewerkt. Wij vinden dat je een vakantie verdient.

Voila, nu is het aan jou om je baas te overtuigen. Wandel zijn/haar bureau binnen en sla je slag. Wat heb je te verliezen? Eens het gelukt is om hem/haar te overtuigen, kun je hier meteen je vakantie boeken.

Lees meer