9 dingen die je leert als je veel op reis gaat

Ben jij iemand die op elk moment een reis gepland heeft staan? Dan zijn dit negen dingen die je sowieso al geleerd hebt tijdens je reizen:

1. Je kan meer doen in een dag dan je denkt

© giphy.com

Thuis heb je soms het gevoel dat je de hele dag niets gedaan hebt, dat je al je tijd verspild hebt en helemaal niet productief geweest bent. Op reis lijkt het echter alsof dagen opeens veel meer uren bevatten. Je kunt de hele stad drie keer doorkruisen vooraleer het tijd is om te lunchen. Hoe kan dat toch?

2. Comfortzones zijn er om uit te stappen

© giphy.com

Enkele van je beste herinneringen zijn die waarvoor je op voorhand heel bang was. Je wist niet wat te verwachten en vreesde het ergste. Maar toch ging je door en beleefde de tijd van je leven. Stap dus soms eens uit je comfortzone, want het is daar ook best wel leuk. Boek dus snel je vliegtuigticket en ga ervoor!

3. Er zijn echt veel coole mensen op deze wereld

© giphy.com

Op reis leer je steeds nieuwe mensen kennen. In je hostel of zelfs gewoon op straat, overal lopen mensen met dezelfde mindset als jij: echte travelers. Je hebt al mensen leren kennen waarmee je sowieso voor de rest van je leven bevriend zal zijn.

4. Het echte avontuur beleef je in de buitenwijken

© giphy.com

Tijdens jouw reizen laat je vaak de toeristische attracties achterwege. Want jij weet dat er in de buitenwijken veel meer te beleven valt. Daar woont de meerderheid van de bevolking en kun je een land of stad beleven zoals de locals dat doen. De leukste plaatsen zijn meestal die waar je toevallig op stoot, niet die waar iedereen naartoe gaat. Boek snel je ticket en ga op ontdekking!

5. Plezier hoeft niet duur te zijn

© giphy.com

Zij die vaak op reis gaan, weten dat elke euro telt. Al bij het boeken van je vliegtickets, bekijk je waar de beste deal te scoren valt. Afdingen is jouw specialiteit en ook in het zoeken van goedkope restaurantjes ben je een krak. Het hele jaar door spaar je zo veel mogelijk geld zodat je weer een reisje kunt boeken.

6. Alleen reizen is soms leuker dan met twee

© giphy.com

Wanneer je alleen op reis bent, moet je met niemand rekening houden. Je bent je eigen baas en bepaalt zelf wat je doet en laat. Toen je voor ’t eerst alleen op reis vertrok, was je bang dat je je eenzaam zou voelen. Maar je had al snel door dat vrienden maken makkelijker is dan je dacht.

7. Je kan je mannetje staan

© giphy.com

Reizen verlopen niet altijd zoals jij dat zou willen, maar ondertussen kun je al goed je mannetje staan en ben je zelfstandig. Je weet hoe je problemen kunt oplossen en maakt je geen zorgen wanneer iets misloopt. You’re a strong independent (wo)man.

8. Elke plaats is uniek

© giphy.com

Je bent al op veel plaatsen in de wereld geweest en weet als geen ander dat geen twee steden gelijk zijn. Elke stad of regio heeft z’n eigen cultuur en gewoontes. En het liefst van al zou jij ze allemaal leren kennen. Waar je precies naartoe gaat, maakt voor jou niet veel uit. Want als echte reisexpert weet jij dat er overal wel iets te beleven valt.

9. Thuis is het best ook wel goed

© giphy.com

Ondanks het feit dat je niets liever doet dan reizen, is het toch altijd leuk om thuis te komen. Want reizen is een beetje als een fulltime job. Niets gaat vanzelf en je bent constant bezig. Dus ja, nu en dan eens in je eigen bed slapen, kan best ook wel leuk zijn!

Zijn er nog dingen die jij al reizend geleerd hebt? Laat het ons weten! En is je reisvlam weer aangewakkerd na het lezen van dit artikel? Klik dan hier om je volgende reisbestemming te zoeken.

Lees meer