Nainggolan stopt bij de Rode Duivels: niet-selectie voor WK betekent meteen het einde bij de nationale ploeg

Radja Nainggolan zet een punt achter zijn internationale carrière, dat maakt hij zelf bekend op Instagram. De niet-selectie voor het WK in Rusland was duidelijk de druppel voor de middenvelder. In zijn statement deelt hij ook een steek uit naar bondscoach Martinez, maar steekt hij de ploeg wel een hart onder de riem: "Vanaf vandaag zal ik de eerste supporter zijn!"

Radja Nainggolan zal niet alleen op het wereldkampioenschap in Rusland ontbreken, ook bij de volgende campagnes zal hij niet te zien zijn. Hij stopt definitief bij de nationale ploeg. "Met veel pijn in het hart maak ik een einde aan mijn internationale carrière", schrijft hij op Instagram. "Ik heb er altijd alles aan gedaan om erbij te zijn en België te vertegenwoordigen ... Spijtig genoeg is ECHT zijn niet goed voor SOMMIGEN." Hij deelt hier duidelijk een zware steek uit naar bondscoach Roberto Martinez, die hem "omwille van tactische redenen" thuis laat.

"Eerste supporter"

De niet-selectie voor het WK zit hem dus duidelijk, en begrijpelijk, heel hoog. Na het WK in 2014, waarvoor hij door toenmalig bondscoach Marc Wilmots werd thuisgelaten, is het dan ook al zijn tweede gemiste WK op rij. Op het voorbije Europese kampioenschap scoorde hij nog de openingstreffer in de kwartfinale tegen Wales.

Geen Nainggolan meer bij de nationale ploeg dus, al keert hij de groep ook de rug niet toe. "Vanaf vandaag zal ik de eerste supporter zijn", reageert de AS Roma-middenvelder, die ettelijke weken geleden nog twee keer scoorde in de halve finale van de Champions League.

Nainggolan kondigde het einde van zijn internationale carrière zelf aan op Instagram:

Lees meer