We beginnen aan een warme week met dagelijks onweer, en volgend weekend wordt heet

We gaan de maand mei met warm weer afsluiten. Tot en met komende maandag zakken de maximale temperaturen niet meer onder 24 graden. Mooi, maar de atmosfeer is heel onstabiel. Dat betekent dagelijks kans op soms hevig onweer. Volgend weekend steken we nog een tandje bij en flirten we met een zwoele 30 graden.

In grote delen van het land stonden we op deze Pinkstermaandag op met regen. De zon brak er daarna door, maar het is duidelijk dat de lucht heel onstabiel is. Het KMI geeft deze namiddag bijna overal code geel. Dat betekent dat lokaal onweer mogelijk is. Het kwik haalt zo'n 25 graden, aan de kust is het wel iets frisser.

Dagelijks onweer

Daarmee is meteen de toon van de korte werkweek gezet, want ook morgen eist onweer een hoofdrol op. We beginnen de dag wel met zon en wat mistbanken, maar rond de middag komen er stapelwolken waaruit onweersbuien kunnen ontstaan. Lokaal is veel neerslag en hagel mogelijk, waarschuwt het KMI. De temperaturen zijn ongeveer hetzelfde als vandaag.

Woensdag kan met regen beginnen, maar waar de zon schijnt zal dat ook snel voorbij zijn. De lucht is nog steeds erg onstabiel, zodat er onweersbuien met vrij veel neerslag zullen ontstaan. We vallen in herhaling op donderdag, want ook dan kan de dag beginnen met buien, die na de middag intenser en talrijker worden. Het kwik hangt de hele tijd rond 24 graden.

Heet weekend

Met het weekend is zicht wordt het dan eindelijk rustiger in de atmosfeer. Vrijdag is een lokale bui nog mogelijk, maar de onweersdreiging neemt af. De temperatuur stijgt naar 26 graden. In het weekend wordt het dan bakken, want zaterdag gaan we naar 27 graden en zondag zelfs naar 29 graden. Ook de nieuwe week zullen we met zo'n 29 graden starten. Andermaal blijft het kwik aan de kust hangen bij ongeveer 19 graden. Het hele weekend moeten we op het einde van de dag wel rekening houden met warmteonweer. Helemaal verlost raken we dus niet.

Daarna lijkt het kwik wat te gaan dalen en krijgen we met nieuwe storingen te maken. Maar het weekend ziet er dus schitterend uit!

Lees meer