Massale steun voor Nainggolan: nu al protesten en betogingen gepland

De niet-selectie van Radja Nainggolan voor het WK in Rusland heeft een stortvloed aan reacties veroorzaakt. Van steunbetuigingen, over hashtags tot geplande protesten en betogingen. De middenvelder blijkt eens te meer een van de lievelingen van de fans. Dat hem thuislaten voor reacties ging zorgen, wist ook bondscoach Roberto Martinez wel. Maar de fans zijn niet blij, en dat zal hij geweten hebben!

Radja Nainggolan wordt vanuit zowat alle hoeken gesteund. Zijn niet-selectie voor het WK in Rusland, dat binnen een maand van start gaat, weekte een hoop emoties los bij de fans, die de AS Roma-middenvelder al langer op handen dragen. Meteen waren hashtags als #iksteunRadja, #allforRadja en #Radjamoetmee trending op Twitter. Er vonden zelfs al de eerste protesten plaats. Zo bliezen gisteren al enkele die hard Nainggolan-fans verzamelen aan het oefencomplex van de nationale ploeg in Tubeke. Ze hingen er meteen een spandoek op om de middenvelder te steunen. En bij die steunbetuigingen zal het niet blijven.

#ALLFORRADJA

Vanavond staat er een manifestatie gepland aan de gebouwen van de Belgische voetbalbond. Ondertussen zeggen al meer dan 5.500 mensen daarop aanwezig te zullen zijn, al is natuurlijk de vraag of het werkelijke aantal ook zo hoog zal liggen.

De satirische pagina Ministerie van Sport roept dan weer op om op alle mogelijke momenten, maar vooral tijdens de eerstkomende oefenwedstrijd tegen Portugal, Radja te steunen door een masker met zijn gezicht erop te dragen en altijd de hashtag #ALLFORRADJA te gebruiken. Al meer dan 10.000 mensen tekenen hiervoor present.

Reactie Nainggolan

Het valt te verwachten dat daar nog een hele hoop acties zullen bijkomen. Bondscoach Roberto Martinez mag zich gaan opmaken voor een aantal zware weken. Zeker nu Nainggolan naar aanleiding van z'n niet-selectie de Rode Duivels voorgoed vaarwel zei. "Met veel pijn in het hart maak ik een einde aan mijn internationale carrière", schreef hij op Instagram. "Ik heb er altijd alles aan gedaan om erbij te zijn en België te vertegenwoordigen ... Spijtig genoeg is ECHT zijn niet goed voor SOMMIGEN."

Ondertussen gaf Nainggolan al, vol ongeloof, meer uitleg bij zijn niet-selectie. Zijn scherpe reactie kan je hier lezen.

Lees meer