Barack en Michelle Obama tekenen "meerjarige overeenkomst" met Netflix

De kogel is door de kerk: Barack en Michelle Obama hebben een "meerjarige overeenkomst" ondertekend met streamingdienst Netflix. Wat ze juist gaan produceren, is nog onduidelijk. Netflix houdt alvast alle opties open.

Begin maart raakte al bekend dat voormalig Amerikaans president Barack Obama en zijn vrouw Michelle in "vergevorderde" onderhandelingen waren met Netflix. Maar nu kondigt de streamingdienst zelf het goede nieuws aan: de Obama's hebben hun krabbel gezet onder een "meerjarige overeenkomst".

Films en series, fictie en non-fictie

De vraag is natuurlijk tot wat voor soort content die deal juist zal leiden. Volgens Netflix gaat het om een overeenkomst "om films en series te gaan maken, waaronder mogelijk fictieseries, non-fictie series, docu-series, documentaires en langspeelfilms".

De streamingdienst, die dit jaar nog 470 series wil gaan produceren, houdt voorlopig dus alle opties open. Mogelijk formats zouden shows over inspirerende verhalen zijn of waarbij Obama het heeft over issues die belangrijk waren tijdens zijn presidentschap, zoals immigratie, voeding en gezondheidszorg.

"Verhalen met de hele wereld delen"

"Een van de eenvoudige geneugten van onze tijd als dienstverleners was om zoveel mogelijk fascinerende mensen uit alle lagen van de bevolking te ontmoeten en hen te helpen hun ervaringen met een groter publiek te delen", liet Barack Obama in een statement weten.

"Daarom zijn Michelle en ik zo enthousiast om samen te werken met Netflix. We hopen getalenteerde, inspirerende, creatieve stemmen, die in staat zijn voor meer empathie en begrip tussen mensen te zorgen, te kunnen laten groeien en te kunnen bijstaan, en hen te kunnen helpen om hun verhalen met de hele wereld te delen."

Wie intussen de beste reeksen op de streamingdienst wil bekijken, kan onze lijst met 50 beste series raadplegen.

Lees meer