Nieuwe onweersbuien op komst, en er kan veel regen en hagel uitvallen

Ook vandaag blijft de atmosfeer heel onstabiel en moeten we rekening houden met fel onweer. Vanochtend beginnen we overal met een lentezonnetje of hooguit wat mistbanken, maar vanaf de middag trekken verse onweerswolken over ons land.

De temperatuur loopt vandaag weer op tot een aangename 25 graden, maar je moet je haasten om ervan te genieten. Tegen de middag ontstaan de eerste stapelwolken waaruit zich onweersbuien zullen ontwikkelen. Het KMI geeft vanaf deze middag tot vanavond laat overal in het land code geel. Dat betekent dat lokaal onweer mogelijk is, en dat er veel regen en hagel uit kan vallen.

Het onweer beweegt zal zich langzaam vooruit bewegen, waardoor sommige plaatsen veel water te verwerken kunnen krijgen. Ook gisterenavond trokken onweersbuien over grote delen van Vlaanderen. Hier en daar veroorzaakten die buien overlast, onder andere in de regio van Sint-Truiden.

Nog meer onweer

Vannacht neemt de buienactiviteit geleidelijk aan af. Morgen krijgen we van hetzelfde laken een broek. In de voormiddag droog met kans op opklaringen, en na de middag kan in de onstabiele atmosfeer andermaal onweer ontstaan. Donderdag wordt een wisselvallige dag met buien, die in de loop van de dag intenser kunnen worden en weer kunnen overgaan in onweer.

Toch een beetje goed nieuws, want het weekend begint er steeds beter uit te zien. Vrijdag neemt de onstabiliteit van de lucht af, en zo worden zaterdag en zondag twee zomerse dagen bij temperaturen van 28 tot 29 graden. Aan de kust moeten ze met 19 tot 20 graden tevreden zijn. Ook maandag blijft het nog heel warm. 's Avonds is een lokaal warmteonweer nog steeds mogelijk.

Lees meer