8.000 fans op betoging tegen de niet-selectie Nainggolan bij de Rode Duivels voor het WK? Zo zag het er echt uit!

De geplande betoging tegen het niet selecteren van Radja Nainggolan voor het wereldkampioenschap voetbal is op een flop uitgedraaid. Op Facebook hadden nochtans meer dan 8.000 mensen zich op 'aanwezig' gezet, maar aan de gebouwen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) waren uiteindelijk bijna geen voetbalfans te zien. Op 2 juni, als België tegen Portugal speelt, is er een nieuwe actie gepland.

Wat velen vreesden, is gisteren werkelijkheid geworden: bondscoach Roberto Martinez neemt Radja Nainggolan niet mee naar het WK voetbal. Er kwam direct heel wat reactie en ongeloof op zijn niet-selectie voor de Rode Duivels.

Op Facebook werd zelfs een event aangemaakt om te gaan betogen aan de gebouwen van de KBVB. Daar lieten meer dan 8.000 mensen weten aanwezig te zullen zijn, 20.000 mensen toonden interesse. Het toont nog maar een hoe populair de middenvelder van AS Roma is bij de Belgische voetbalfans.

Nieuwe protest voor wedstrijd Rode Duivels tegen Portugal

Toch is de geplande manifestatie uitgedraaid op een flop. Rond 17 uur annuleerden de organisatoren het event op Facebook. Enkele moedigen probeerden nog op te roepen om toch te gaan, maar uiteindelijk waren er maar een 30-tal voetbalfans aanwezig.

Toch is het protest tegen bondscoach Roberto Martinez nog niet gaan liggen. Op 2 juni hebben de organisatoren achter de betoging van vandaag een nieuwe actie gepland. Dan spelen de Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion tegen Portugal en die gelegenheid willen ze aangrijpen om hun onbegrip voor de niet-selectie van Radja Nainggolan duidelijk te maken.

Zo zag de betoging voor Nainggolan er vandaag uit:

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Lees meer