Code oranje: KMI verwacht vanmiddag en vanavond potentieel zwaar onweer

Het kan deze namiddag en avond opnieuw zwaar onweren. Het KMI geeft voor bepaalde delen van Vlaanderen zelfs code oranje. Dat betekent dat we extra voorzichtig moeten zijn en het onweer schade kan veroorzaken. Als het echt tegenzit, dan trekken de onweersbuien tijdens de spits over de meest gevoelige plaatsen.

Rond 16 uur trokken de eerste onweersbuien vanuit Wallonië naar het noorden van het land. Die zitten dus op schema om de avondspits te komen verstoren. Vanochtend was het al chaos richting Brussel door een lokale wolkbreuk. Nu waarschuwt het KMI specifiek voor de E40 tussen Aalst en Ternat, waar je met een stevige onweersbui te maken kan krijgen.

Code oranje betekent dat het onweer op meerdere plaatsen voor overlast kan zorgen. Net zoals de voorbije dagen wordt vooral veel neerslag met hagel verwacht. De atmosfeer is al sinds maandag heel onstabiel.

Ook morgen onweer

Ook vanavond kan het nog onweren, maar in de loop van de nacht zal het rustiger worden. We zijn er helaas nog niet vanaf, want morgen krijgen we hetzelfde weerbeeld. Eerst aangenaam weer bij zo'n 25 graden, maar in de namiddag kunnen er uit stapelwolken onweersbuien ontstaan. Pas vanaf vrijdag wordt de atmosfeer rustiger en neemt de onweersdreiging af. Voor het weekend zien de weerkaarten er nog altijd perfect uit: zonnig weer met temperaturen tot 30 graden.

Vanaf maandag wordt de lucht opnieuw onstabiel en mogen we ons aan vers onweer verwachten. Het weer zal dan vergelijkbaar zijn met dat van deze week: redelijk warm met dagelijks onweer. Hou het veilig vanavond en trek je op aan dat fantastische weekend dat bijna voor de deur staat!

Lees meer