Simpsons' bedenker Matt Groening komt met nieuwe animatieserie voor volwassenen

Met zijn nieuwste project 'Disenchantment' brengt Matt Groening - naar eigen zeggen - een 'fantasy sitcom' op de markt. Of de excentrieke karakters uit de nieuwe serie even populair zullen worden als de wereldberoemde gele mannetjes uit 'The Simpsons', dat is nog de vraag. Al lijkt de verhaallijn wel veelbelovend!

Het verhaal bevat drie hoofdpersonages: een prinses, een elf en een demoon. Ze wonen in een wonderlijke fantasiewereld, Kingdom of Dreamland genoemd. Tot nu toe klinkt het als een beschrijving van de opvolgserie van Studio 100's Nachtwacht bijvoorbeeld. Toch is de serie niet zo onschuldig als ze op het eerste gezicht klinkt ...

Alcoholverslaafde prinses

Ook al is dat ondertussen te laat, de prinses zou alleszins niet in aanmerking komen om met Prince Harry in het huwelijksbootje te treden. Bean - zo heet de prinses - is namelijk niet vies van een alcoholisch drankje, of twee, of drie, of ...

Leven en dood, liefde en seks, dat zijn zowat de hoofdthema's van de serie. Voor de sfeer van de serie blijft de bedenker dus bij z'n twee grootste successen, Futurama en The Simpsons. Het gaat eigenlijk over niet meer dan hoe je moet overleven in een wereld vol ellende en idioten. Een mooie weerspiegeling van het echte leven dus?

Futurama-stijl

De typische tekenstijl van Groening is meteen te herkennen en de karakters doen je vooral denken aan die van Futurama. Naast de tekenstijl kunnen ook enkele stemmen bekend voorkomen.

Voor die stemmen doet Groening namelijk beroep op enkele stemmen die ook al in Futurama te horen waren. Zo zullen onder andere Billy West (Dr. Zoidberg), John DiMaggio (Bender) en Maurice LaMarche (Kif Kroker) achter de microfoon kruipen om het verhaal in te spreken. De stem van het hoofdpersonage, prinses Bean, zal ingesproken worden door Abbi Jacobson.

Releasedatum: check!

Nu sta je waarschijnlijk te popelen om de serie te bingewatchen. En het goede nieuws is dat je er niet heel lang meer op hoeft te wachten. Netflix liet eerder al weten dat ze de eerste twee seizoenen - van telkens tien afleveringen - kochten. En nu hebben ze ook de releasedatum bekendgemaakt: het eerste seizoen zal op 17 augustus op Netflix verschijnen. Iets om naar uit te kijken tijdens de herexamens?

Bekijk hieronder de trailer!

 

Lees meer