Een nieuwe zomer betekent ook een nieuw zomerdieet!

Het zomerse weer van komend weekend kan ons al helemaal doen wegdromen van een mooie zomer voor 2018. Maar de zomer betekent ook meteen tientallen barbecues, all-in hotelvakanties met veel te veel eten en vettige festivaltroep. Voor wie toch graag z'n 'summerbody' wil behouden, is er - opnieuw - een fenomenaal en poepsimpel dieet: het 'Scandi Sense Dieet'.

Elke jaar verschijnen er nieuwe diëten of tips om je overtollige kilo's kwijt te geraken: van het Paleo Dieet tot koolhydraatarm eten. En ook voor de komende zomer is er weer iets nieuws om te proberen.

Gezond verstand

Het is het typische verhaal: Suzy Wengel, een Deense auteur, sukkelde zelf met overgewicht door de stress en vermoeidheid op haar job maar had bij geen enkel bestaand dieet baat. En dus besloot ze maar om zelf een dieet uit te vinden. En ze gaf het kind uiteraard ook een naam: het 'Scandi Sense Dieet'.

Het dieet zou mogelijks het simpelste dieet ooit kunnen zijn. Vergeet shakes drinken of je calorieën tellen. Het enige wat je moet doen is je gezond verstand gebruiken. Het dieet gaat erover dat je verstandige keuzes maakt bij het samenstellen van je maaltijden en om je daar mentaal bij te helpen, zijn er de virtuele 'Scandi-maaltijdboxen'. Je moet je dan voorstellen dat je drie boxen per dag beschikbaar hebt om te vullen.

Benodigdheden? Je handpalmen!

De boxen vullen doe je steeds met vier handpalmen die afmeten hoeveel je van elk ingrediënt mag eten. Je handpalm zou namelijk iets vertellen over je lichaamsbouw en is daarmee het perfecte meetinstrument. Twee handpalmen bestaan uit groenten, eentje uit proteïnen (zoals vis, vlees, eieren of magere kaas) en de laatste bestaat uit koolhydraten (zoals pasta, rijst, aardappelen of brood).

Uiteraard is het geen verrassing dat je voldoende water moet drinken, minstens anderhalve liter per dag. Daarnaast mag je ook tot 300 ml zuivel drinken en wat misschien wel een verrassing is, is dat je ook koffie, thee of light-frisdranken mag drinken. Maar ook daarbij is het belangrijk om je gezond verstand te gebruiken!

Too good to be true?

De bedenkster van het nieuwe dieet, Suzy Wengel, zou er zelf 40 kilo mee kwijtgespeeld zijn op tien maanden. Dat is veelbelovend. Een dieet gebaseerd op gezond verstand waarbij je je handpalmen als meetinstrument moet gebruiken klinkt wel heel makkelijk. En in het boek over het dieet is zelfs te lezen dat je niet boos op jezelf moet zijn wanneer je tijdens je dieet een keertje te veel hebt gegeten. Hoewel het dus misschien allemaal wel too good to be true lijkt te zijn, is het alleszins de moeite waard om te proberen, toch?

Lees meer