Boba Fett krijgt wel degelijk zijn eigen Star Wars-film

Disney gaat wel degelijk een Star Wars-film maken rond premiejager Boba Fett. Die zal geregisseerd worden door James Mangold, de man die eerder onder meer Logan maakte. Simon Kinberg, het best bekend als schrijver-producent van de X-Men-films, is ook aan boord.

De film over Boba Fett maakt deel uit van de Star Wars Anthology-films, die als "oorsprongsverhalen" worden afgesplitst van de echte Star Wars-films. De eerste was Rogue One: A Star Wars Story uit 2016, recent gevolgd door Solo: A Star Wars Story.

Er zou trouwens ook nog eentje op komst zijn over Obi-Wan Kenobi.

Zoon van Jango

De premiejager Boba Fett debuteerde in The Empire Strikes Back en dook ook op in Return of the Jedi. Hij is de zoon van de premiejager Jango Fett, die oorspronkelijk als model heeft gediend voor het leger Clone Troopers. Tijdens een veldslag op Geonisis werd Jango gedood. Boba stapte hierna in zijn vaders voetsporen en werd zelf een premiejager.

In Episode II verschijnt Boba Fett als een tienjarige jongen op de oceaanwereld Kamino tezamen met zijn vader. Obi-Wan Kenobi ontmoet hen wanneer hij op zoek is naar de eigenaar van een giftig pijltje afgevuurd op Zam Wesell op de planeet Coruscant. Jango Fett gaat twee gevechten aan. Boba ziet dat zijn vader Jango Fett gedood wordt door Mace Windu op de planeet Geonosis.

Al een keer geprobeerd

Ondanks zijn relatief kleine aandeel in de Star Wars-filmfranchise, is Boba Fett altijd erg populair gebleven onder Star Wars-fans. Er wordt al jaren gepraat over een film rond het personage. In 2013 huurde Disney en Lucasfilm regisseur Josh Trank in voor de film. Daarna bleef het jarenlang stil rond het project, tot de studio's in 2016 bekendmaakte het contract met Trank te hebben verbroken, volgens geruchten vanwege zijn gebrek aan leiderschapskwaliteiten op de set van Fantastic Four.

Lees meer