Klaar voor een weekje puffen? Het blijft zeker tot volgende week zaterdag zwoel!

Slecht was het zeker niet, maar vanaf vandaag steken we een tandje bij en gaan we naar zwoel weer met gevoelstemperaturen rond of zelfs boven de 30 graden. Dat weer houdt aan tot volgende week zaterdag.

Deze namiddag en vanavond kunnen er nog plaatselijk (onweers)buien zijn, maar alvast minder frequent en intens dan de voorbije dagen. In de Kempen en Limburg gaan ze al naar 26 graden, maar het zal nog een pak warmer aanvoelen: de gevoelstemperatuur kan de 30 daar al bereiken vandaag. Aan de kust is dat 18 graden, maar, ook daar gaan ze vanaf morgen richting 25 graden.

30 graden, baby!

Het komend weekend wordt overal gewoon warm en vrij zonnig met maxima boven 25 graden. In de Kempen en Limburg kunnen ze over de grens van de 30 graden gaan. Vanaf zondagnamiddag en 's avonds is er kans op plaatselijke buien en onweer.

Na het weekend blijven we dat zomers zwoele weer aanhouden, hoewel de kans op buien wel wat stijgt. Ook de nachten blijven zeer zacht met minima rond 17 graden in het centrum van het land. Pas volgende zondag zou er een kentering komen, dan zakken de temperaturen naar 20 graden.

Tot stuk in juni goed?

Maar de lange termijn weersvoorspellingen - die weliswaar met de nodige voorzichtigheid moeten worden genomen - zien eigenlijk tot na de eerste week van juni mooi weer, met temperaturen vooraan in de twintig.

Lees meer