Trump verkoopt 'Make America Great Again'-zwemkledij voor campagne 2020

De Trump-campagne is al volop bezig met geld in te zamelen voor de verkiezing van 2020. Vanaf nu kan je badpakken kopen met de schreeuwende letters 'Make America Great Again' erop. De blauwe 'beachwear' kan je verkrijgen in twee stijlen: een herenbroek met ook een plusmodel, terwijl er maar één model is bij de vrouwenkleding. Maar verrast jullie dat? 

Trump wil ook in 2020 zijn 'beste' beentje voorzetten, dus startten ze alvast met de financiering van de campagne. Naast Make America Great Again-pantoffels is er nu ook zwemkledij te koop. De collectie is in twee stijlen verkrijgbaar en elk kledingstuk kost 55 dollar. Opmerkelijk is dat er een verschil is tussen vrouwelijke en mannelijke kledij. Surprised?

Vrouwonvriendelijk

We weten allemaal dat Trump bekend staat om zijn vrouwonvriendelijk gedrag en uitspraken. Hij slaagt erin om dat ook te uiten in een collectie van zwemkledij. Zo bestaat de herenkleding in plus size-modellen, maar het damesmodel niet. Elk kledingstuk stopt bij een XL. Dat is vreemd, want volgens het tijdschrift TeenVogue heeft 67% van de vrouwen in Amerika een grotere maat dan 16 (46 in Europa).

Verbazingwekkend is het niet, als je kijkt naar het verleden van Trump. Volgens het Amerikaanse tijdschrift Newsweek beweert een voormalig Miss Universe-deelnemer dat hij haar "Miss Piggy" noemde en zei dat ze niet zou afvallen omdat "ze de hele gymzaal zou opeten". Openlijk noemde de huidige president ooit Amerikaans televisefiguur Rosie O'Donnell een "dik varken" en zei dat zijn vrouw Melania een "blimp" (Zeppelin) was toen ze zwanger was.

Zwemkledij die mensen niet beledigt

Teenvogue benadrukt dat er betaalbare maatpakken bestaan die mensen op het strand of aan het zwembad niet beledigen. Een paar alternatieven zijn merken als Time and Tru en Simply Be.

Lees meer