Waar blijft dat zesde seizoen van 'Orange Is The New Black' nu eigenlijk?

Terwijl de vorige seizoenen van 'Orange Is The New Black (OITNB)' de afgelopen jaren steeds midden juni gereleased werden, is de releasedatum van het zesde seizoen nog niet bekend. Meer nog, er is zelfs nog geen trailer vrijgegeven. 

We zullen dus nog wat langer moeten wachten vooraleer we weten wat er volgt op de cliffhanger van het vorige seizoen van OITNB.

Vijfde seizoen: recap

Het kon niet stoppen na het vijfde seizoen. De cliffhanger waarmee de makers het laatste seizoen eindigden schreeuwt langs alle kanten om een vervolg. In de laatste vijf minuten zien we namelijk hoe alle gevangenen op verschillende bussen gezet worden, niet wetende waar naartoe. Al is 'alle gevangenen' niet meteen de juiste woordkeuze.

Er zijn namelijk 10 gevangen die zich nog binnen in de gevangenis bevinden. Onder andere Piper, Alex, Red, Taystee en Crazy Eyes houden zich schuil in de geheime bunker van Frieda. Het seizoen eindigt met een knal waarmee politie-officiers de bunker binnenvallen. Een serieuze cliffhanger dus!

Zesde seizoen goed geheimgehouden

Terwijl er over het vijfde seizoen regelmatig iets gelost werd, is dat voor het zesde seizoen niet het geval. De makers houden alles goed geheim. Natuurlijk gaan daardoor ook wel de verwachtingen de hoogte in.

Wat we - via de Twitter-accounts van enkele hoofdpersonages - wel weten, is dat de laatste draaidagen van het zesde seizoen al in februari plaatsvonden. De makers zouden ondertussen dan toch wel al een trailer mogen klaarhebben, niet?

Verwachte releasedatum?

Met zo weinig informatie is het natuurlijk moeilijk om een verwachte releasedatum te geven. De vorige vier seizoenen kwamen steeds tussen 6 en 17 juni uit maar daarvoor zal het ondertussen wel al te laat zijn. Het eerste seizoen kwam op 11 juli 2013 uit dus misschien zal de release van het zesde seizoen eerder rond die periode zijn? Het blijft natuurlijk wel pure speculatie dus het kan evengoed dat Netflix ons nog compleet verrast!

Lees meer