Voetbal, een feest! Zeker 45 gewonden bij rellen amateurwedstrijd

Een play-offwedstrijd voor promotie naar derde klasse in Duitsland is compleet uit de hand gelopen. Zeker 45 mensen raakten gewond in Mannheim, onder wie zes agenten. Eén agent, die op de grond lag, kreeg onder meer schoppen tegen zijn lichaam en zijn hoofd. De reden van al dat geweld? De fans van Waldhof Mannheim zijn blijkbaar ... gefrustreerd.

Die frustratie was aan het begin van de wedstrijd al hoog onder de Waldhof-fans. De club kwam in de vorige eeuw nog uit in de Bundesliga, maar speelt al jaren op een veel lager niveau. De wedstrijd tegen KFC Uerdingen kon promotie naar derde klasse betekenen. Het was het derde jaar op rij dat de promotie lonkte.

Maar toen de club op 2-1 achterstand kwam, braken er ongeregeldheden uit in het stadion met 24.000 toeschouwers. Omdat er massaal vuurwerk werd afgestoken op de tribune legde de scheidsrechter de wedstrijd in de 82ste minuut 20 minuten stil. Omdat de onrust aanhield, werd besloten de wedstrijd helemaal af te breken.

Bekogeld

Om de situatie niet te laten escaleren trad de politie in eerste instantie niet op. Nadat de wedstrijd was afgelast ging het alsnog mis. Teleurgestelde Waldhof-aanhangers probeerden daarop buiten het stadion bij de KFC-bussen te komen. Een politiecordon kon dat voorkomen, maar de agenten werden wel bekogeld met flessen en glazen.

Tien personen werden aangehouden. De politie verwacht dat er op basis van videobeelden nog meer arrestaties zullen volgen.

Lees meer