In Nederlandse Albert Heijn mogen kinderen niet meer gewoon in het winkelkarretje zitten

In een winkel van Albert Heijn in het Nederlandse Castricum worden kinderen nu gevraagd om zwembadschoentjes aan te trekken als ze in de kar willen zitten. Albert Heijn vraagt dit om hygiënische redenen. 

Je hebt het als kind waarschijnlijk ook weleens gedaan, in het karretje gezeten in de supermarkt. Maar in de Albert Heijn van Castricum in Nederland zal dat niet meer zomaar mogelijk zijn. Kinderen worden er nu namelijk vriendelijk verzocht om zwembadschoentjes aan te trekken als ze in het karretje zitten.

Compromis

In een post op Facebook laat de winkel weten dat de schoentjes een compromis zijn. Kinderen mogen eigenlijk enkel in het kinderzitje vooraan in de kar zitten, maar de medewerkers merken dat de kinderen vaak in het grote vak van de kar zitten, waar dus ook de boodschappen liggen.

Volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenhuisautoriteit (NVWA) is dit niet hygiënisch, maar Albert Heijn wil dus toch een toegeving doen. Kinderen zullen dus zwembadschoentjes moeten dragen wanneer ze in de kar zitten. Hierdoor kan de kar dus al niet meer vuil gemaakt worden door de schoenen van de kinderen.

Ophef

De reacties onder de post op Facebook zijn alvast duidelijk. Veel mensen vinden de nieuwe regel absurd en belachelijk. Ook wordt er gevraagd naar wat er dan zal gebeuren met kleine hondjes, die net als kinderen vaak in de karren zitten.

Verder worden ook de hoesjes zelf in vraag gesteld, want hoe proper zijn die eigenlijk? En waarom wordt er nog meer plastic gebruikt, net nu Europa maatregelen wil instellen om de strijd met plastic aan te gaan?

Ook in België?

Voorlopig worden de zwembadschoentjes enkel in de Albert Heijn van Castricum aangeboden. Maar aangezien de vraag vanuit de Nederlandse Voedsel- en Warenhuisautoriteit komt, is de kans groot dat ook andere Nederlandse filialen dit voorbeeld zullen volgen.

De winkels in België blijven op die manier voorlopig gespaard van deze beslissing, maar misschien denk je best twee keer na voor je je kleine, of iets minder kleine, spruit in het karretje laat zitten.

Met deze post maakte Albert Heijn Castricum de beslissing bekend:

Lees meer