Lek maakt pak grote aankondigingen op gameconventie E3 nu al bekend, waaronder 'Bloodborne 2', 'Final Fantasy' en 'Spyro'

Binnenkort vindt de Electronics Entertainment Expo (E3) plaats, en er zijn al enkele PlayStation-aankondigingen gelekt die normaal tijdens het event hadden moeten plaatsvinden. Het volledige tijdschema van E3 is bekend en er worden een aantal langverwachte trailers op ons afgevuurd.

De PlayStation-onthullingen werden naar buiten gebracht door een anonieme gebruiker op de website 4chan. Die plaatste een foto online die intern gedeeld was onder E3-medewerkers. Oorspronkelijk was het event, dat dit jaar van 12 tot 14 juni doorgaat, vooral bedoeld voor game-uitgevers en pers, maar sinds enkele edities worden er ook fans toegelaten. Wat is er te doen? Demo’s, gametests en speciale events. Maar voor dat gebeurt, houden grote vissen in de game-industrie persconferenties en showcases van wat ze op het event zullen tentoonstellen. Toch moet dit nieuws met een korrel zout genomen worden. Zo is de identiteit van de 4chan-gebruiker niet bekend en werd de informatie nog niet bevestigd door het evenement.

Mooie namen

Maar nu is het volledige tijdschema van E3 dus bekend. Daarmee weten we welke teasers, trailers en demo's op het evenement uit de doeken gedaan worden. De meeste titels op het document klinken veel gamers als muziek in de oren. Enkele namen: Death Stranding, The Last of Us Part II, Marvel's Spider-Man en Ghosts of Tsushima. Uitblinkers: Bloodborne 2, SOCOM: Coalition, PlayerUnknown's Battlegrounds, BioShock Resurgence (PSVR) en Devil May Cry 5. Andere games die uit de doeken gedaan worden: de remake van Final Fantasy VII en van Resident Evil 2, MediEvil, Spyro: Reignited Trilogy, Kingdom Hearts 3 en PlayStation Party.

Heel wat van die games worden al jaren geteased door Sony. Het grootste nieuws is toch dat van Bloodborne 2. De originele Bloodborne uit 2015 werd alom geprezen en fans wachten al lang op een opvolger.

Naar welk game kijken jullie het meeste uit?

Lees meer