'Dag Sinterklaas' krijgt een nieuwe remake met een make-over voor de Sint

'Dag Sinterklaas', een van de meest iconische Ketnet-reeksen aller tijden, krijgt de komende twee jaar een remake. In die nieuwe reeks, die in 2019 te zien zal zijn op Ketnet, zal de Sint er een beetje anders uitzien, een beetje jonger.

Dag Sinterklaas, de iconische Ketnetreeks waarin Bart Peeters op bezoek ging bij de Sint en Zwarte Piet, krijgt de komende twee jaar een remake. Na 25 jaar vond Ketnet dat het tijd was om de reeks te verjongen. We hebben het dan niet over de vernieuwde intro's met de opa in plaats van Bart en de twee schattige zusjes. Deze veranderingen zullen aangrijpender zijn. Er komt namelijk een echte remake, die vooral voor de fans van het eerste uur wennen zal zijn.

Dag Sinterklaas

We moeten Dag Sinterklaas waarschijnlijk niet meer aan jullie voorstellen. Het programma werd voor het eerst uitgezonden in 1993, 25 jaar geleden dus. Sinds dat jaar wordt Dag Sinterklaas elke winter herhaald op Ketnet in de dagen voor de verjaardag van de Sint, 6 december.

Voor vele tieners, twintigers én dertigers roept de reeks dan ook heel wat herinneringen op. Maar na 25 jaar was het dus toch tijd voor een vernieuwing. Daarom worden er de komende twee jaar nieuwe afleveringen opgenomen.

Remake

De Sint zal dus in een nieuw jasje gestoken worden, al vermoeden we wel dat hij zijn mijter en staf zal mogen aanhouden. De regie voor deze remake ligt in de handen van topregisseur Stijn Coninx, maar ook Hugo Matthysen, die verantwoordelijk was voor de originele reeksen, zal aan de nieuwe aflevering meewerken.

"De originele afleveringen van Dag Sinterklaas zitten in het collectieve geheugen van jong en oud. Dit erfgoed definitief de 21ste eeuw mogen binnenloodsen is niet alleen een grote eer voor Ketnet, maar ook een belangrijke verantwoordelijkheid", legt Maarten Janssen, netmanager bij Ketnet uit. "Het is dan ook fantastisch dat we deze belangrijke stap kunnen nemen samen met Hugo Matthysen en Stijn Coninx, toch zowat de engelbewaarders van Sinterklaas. We hebben er daarom het volste vertrouwen in dat ook vele toekomstige generaties met volle teugen zullen kunnen genieten van de nieuwe reeks Dag Sinterklaas."

Regisseur Stijn Coninx is vereerd: "Ook al is de Sint cultureel erfgoed, hij blijft tot de verbeelding spreken", klinkt hij trots. "Dag Sinterklaas is een begrip geworden bij vele generaties kinderen, en ondertussen vele ouders. Sinterklaas is een positieve figuur in de wereld van de kinderen. In een maatschappij die er zelden nog in slaagt om zichzelf te relativeren, is de eenvoud van de Sint-wereld een unicum." Maar de remake zal ook een aantal veranderingen met zich meebrengen, waarbij het vooral even wennen zal zijn voor de oudere Dag Sinterklaas-fans.

Nieuwe look

De Sint zal er in de remake van Dag Sinterklaas namelijk een beetje anders uitzien. Hij zal een soort verjongingskuur ondergaan, waardoor hij er weer een paar jaartjes tegenaan kan. In de remake zal de Sint zo iets weg hebben van een "dolfijntje uit Bavikhove".

Maar wees gerust: de mijter, baard, staf en onmisbare witte handschoentjes blijven uiteraard eigen aan de Sint. En natuurlijk zal hij ook vergezeld worden door zijn trouwe vriend, Zwarte Piet, en zijn paard Slecht Weer Vandaag.

Nieuwe film

Naast de nieuwe reeks zal er ook een nieuwe film komen over de Sint. Sinterklaas en de Wakkere Nachten komt op 24 oktober in de zalen en zal net als de remake geregisseerd worden door Stijn Coninx, die ook de regie voor de vorige Sinterklaas-film, Ay Ramon, verzorgde.

Fans van Sinterklaas en Zwarte Piet mogen dus op twee oren slapen, want door deze remake zullen we zeker nog wel een paar jaartjes kunnen kijken naar hun avonturen.

Blijf je toch liever trouw aan de originele reeks? Dan kan je die hier kopen op dvd!

Lees meer