Op vakantie gaan met de persoon voor wie je zorgt? Ontdek hoe het kan!

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

1 op 5 mantelzorgers voelt zich zwaar belast. Jij ook? Hoog tijd voor een vakantie! Kan dat niet volgens jou? Want de zorg is te zwaar? Of je denkt dat een vakantie de stress alleen maar vergroot? Geen nood. Dankzij een mantelzorgvakantie krijg je zorg op maat voor jou en je zorgvrager. 

Wil je weten wat aan wat je je kan verwachten tijdens een mantelzorgvakantie? Ontdek alles over de voorbereidingen voor de 4 soorten mantelzorgvakanties!

Hallo, wie heb ik aan de lijn?

Twijfel je of 1 van de vakanties past bij jou? Of zit je met een vraag? Liliana en Sofie van zijn alvast druk bezig met mensen wegwijs te maken aan de telefoon. Welke zorg vind je belangrijk? Welke locatie spreekt je aan? Wat houdt het allemaal in? Wat zijn de kosten? Zij helpen je graag verder.

Hoe zien de activiteiten eruit?

Verwacht je aan een goed gevuld programma met activiteiten.

Voordelen?

  • Je kiest zelf of je deelneemt.
  • Dat kan samen met je zorgvrager. Maar je kan ook elk apart iets volgen. Niks moet. Alles mag!
  • Je krijgt een gevarieerd pakket volgens type reis.

Vakantie voor personen met dementie (groepsreis)

Ontdek activiteiten op maat van persoon met dementie: maak voelschorten die een glimlach toveren op het gezicht van de persoon met dementie. Of beleef samen toegankelijke en begeleide uitstappen.

Vakantie Kempische Folklore (groepsreis)

Snuif plaatselijke folklore op tijdens het populaire folklorefestival Kasterlee. Waan jezelf in tijden van vroeger dankzij de traditionele klederdracht. Ontdek muziek van gildes, speel vergeten gezelschapspellen of laat je prikkelen door traditionele ambachten.

Verwenvakantie in Kempen (groepsreis)

Gaan de tijden hard? Geniet dan extra zacht van verwenmomentjes voor jou en je zorgvrager dankzij sauna, yoga, mindfulness, pedicure …

Strandvakantie in Duneroze (individueel)

In Duneroze beleef je ontspannende activiteiten zoals strandwandelingen en bezoekjes aan boerenmarkt in een hoog kwaliteitsvolle zorgomgeving. Herleef en kom op adem dankzij de speciale en individuele attentie voor jouw zorgsituatie.

Je kan alleen of met je mantelzorger tot rust komen in aangepaste, stijlvolle kamers. Elke kamer is uitgerust met een of twee verstelbare hoog/laag bedden, een noodoproepsysteem en een badkamer met douche, toilet en aangepaste wastafel. De kamers zijn voorzien van een kluis, een koelkast, een telefoon en een flat-screen televisie met gratis digitale televisie. In de gemeenschappelijke ruimtes is er gratis internet en WIFI.

Meer weten?

Benieuwd wat andere deelnemers ervan vinden? Lees het interview van mantelzorger Mady in het S Plus Magazine van editie april of contacteer S Plus Mantelzorg: