10 ontbijtzaken in Amsterdam waar je lekker kan brunchen

Amsterdam is de place to be om lekker te ontbijten of brunchen. Hier zijn enkele lekkere ontbijtzaakjes waar je zeker zal smullen!

1. Pluk

Voor gezonde maaltijden en lekkere sapjes kan je terecht bij Pluk. Denk maar aan lekkere pannenkoeken, gezonde toastbroodjes en smoothiebowls. Mmmh! Kijk ook eens in de winkel want je vindt er leuke accessoires en tafelgerei om je huisje op te fleuren!

Waar: Berenstraat 19

Meer info: pluk-amsterdam.com

2. Ted's Place

Van 8 uur 's ochtends tot 17 uur 's avonds ben je bij Ted's welkom voor een heerlijke brunch. Ideaal voor wie pas in de namiddag ontwaakt en meteen uitgebreid wil eten. Hier kan je uiteraard ook terecht voor een typisch brunchmenu, maar ook voor wat meer. Zo hebben ze bijvoorbeeld broodjes met kip en frietjes als bijgerecht. Goed voor na een kater, niet waar?

Waar: Bosboom Toussaintstraat 60

Meer info: teds-place.nl

3. Corner Bakery

Wie een echte zoetekauw is, moet zeker naar Corner Bakery. Verwacht je maar aan cake, slagroom, koekjes, regenboogkleurtjes en heel veel suiker. De gebakjes van de bakkerij zijn zeker instagramwaardig en doen je meteen watertanden. Je kan hier trouwens ook terecht voor een freakshake. Njumm!

Waar: Koningin Wilhelminaplein 60-62

Meer info: cornerbakeryamsterdam.com

4. Omelegg

Eieren kunnen niet mankeren bij een brunch, maar bij Omelegg gaan ze veel verder dan dat. In deze ontbijtzaak draait alles rond eieren. En ze gaan veel verder dan gewoon zacht- of hardgekookt. 't Is eigenlijk een hele uitdaging om iets te bestellen waar geen eieren bij zitten. Ideaal voor eierliefhebbers!

Waar: Ferdinand Bolstraat 143

Meer info: omelegg.com

5. Peejays

Als je gewoon even wil chillen met een koffie en iets kleins, moet je naar Peejays gaan. Daar zullen de zelfgemaakte donut's je zeker verbazen en ervoor zorgen dat je dag goed van start gaat.

Waar: Vijzelgracht 37

Meer info: peejaysdoughnuts.com

6. Munch Fit Food To Go

Als je lekker en gezond wil eten, maar geen tijd hebt om te blijven, kan je naar Munch Fit Food To Go gaan. Hier kan je je maaltijd gewoon laten inpakken en meenemen. Heb je toch tijd? Dan kan je daar ook binnen of op terras gezellig plaats nemen.

Waar: Beethovenstraat 77

Meer info: munchfitfoodtogo.com

7. Tinner

Vanaf 10 uur tot 17 uur kan je lekker ontbijten, brunchen en lunchen in Tinner. De focust ligt vooral op volwaardige gerechten. Je kan daar dus smullen van burgers en broodjes. Als je liever toch yoghurt of een smoothiebowl wil bestellen, kan dat ook hoor. Go for it!

Waar: Rokin 103

Meer info: terpen-tijn.nl/tinner

8. Coffeeconcepts

Bij Coffeeconcepts kan je niet alleen terecht voor een koffie, maar ook voor broodjes en sapjes. Ideaal voor een kleine hap vergezeld met een lekkere koffie.

Waar: Kinkerstraat 380

Meer info: coffeeconcepts.co

9. Day Foodbar

Ook in Day Foodbar kan je, zoals de naam het zegt, een hele dag terecht om te brunchen. Ideaal voor de luieriken onder ons, maar ook perfect voor de foodies die op elk moment van de dag willen genieten van lekker eten. Denk maar aan smoothiebowls, yoghurt, granola, pizza's, ... Laat het smaken!

Waar: Cornelis Krusemanstraat 15

Meer info: dayfoodbar.nl

10. Cocotte

In het hartje van Amsterdam vind je Cocotte, een ontbijthuisje waar je vanaf 9 uur 's ochtends lekker kan smullen van heerlijke gerechten. Zoetekauw of liever iets hartig? Geen probleem, voor ieder wat wils!

Denk maar aan een menu met zoete en zoute pannenkoeken, vers fruit en verschillende soorten kazen. Daarnaast zorgt de landelijke inrichting ook nog eens voor een gezellige plattelandssfeer. Met zo'n menu erbij, lijk je helemaal niet A'dam te zijn!

Waar: Spuistraat 127

Meer info: cocotte-hexagone.com

Zin om zelf te gaan proeven? Neem dan hier eens een kijkje!

Lees meer