Het wordt schitterend weer op de Graspop Metal Meeting dit jaar

De Graspop Metal Meeting is met vier keer 50.000 muziekfans dit jaar helemaal uitverkocht. En dat feestje gaat niet in het water vallen volgens de jongste voorspellingen: integendeel, het wordt heerlijk zomerweer.

De tweede helft van volgende week gaat een hogedrukgebied ons weer bepalen. Woensdag en donderdag worden zonnig en droog met temperaturen rond 24 of 25 graden, maar, omdat Dessel nu eenmaal in het hart van de Kempen ligt en het daar door de zandgrond altijd wat warmer is, klokken ze op de wei van Graspop wellicht af op zeker 26 graden en meer.

Donderdag

Woensdag laat een gevoelstemperatuur van 29 graden zien en 's nachts daalt de temperatuur niet onder 14 graden. Donderdag, de dag met Guns 'N Roses, wordt het ook 26 graden, maar omdat er meer wolken zijn, blijft de gevoelstemperatuur in Dessel op die 26 graden.

Vrijdag en zaterdag

In de nacht naar vrijdag, de tweede festivaldag, koelt het af tot 15 graden. Maar, met 27 graden en geen regen, wordt het ook op de dag met Iron Maiden dik feest. Dat het dan zaterdag, de dag met Volbeat, iets koeler wordt, zal niemand echt erg vinden. En, met 22 graden - en alweer: geen regen - valt er ook niet te klagen.

Zondag

Zondag, de laatste dag van het festival, krijgen we volgens de jongste weerkaarten 24 graden en blijft het opnieuw droog. Vanaf maandagmiddag hangen er wel onweders in de lucht. Dus: niet te lang in je tent blijven liggen en de reis naar huis vroeg beginnen, is de boodschap.

Lees meer