Met deze 9 tips til jij je BBQ-salades to the next level

Je kan op verschillende manieren je barbecue tot een hoger niveau tillen: sfeerverlichting, leuke decoratie, muziek, … Maar wanneer het op eten aankomt, staat vlees altijd centraal. Wees een trendsetter en maak met een originele salade je barbecue onvergetelijk. Hoe je dat doet, ontdek je hier:

1. Maak leuke vormpjes ...

© BergHOFF

Groenten worden bijna altijd in dezelfde vorm gesneden, tijd om daar verandering in te brengen! Maak leuke vormpjes van je groenten of andere ingrediënten. Daar bestaan veel handige hulpmiddeltjes voor.

2. ... en voeg kruiden toe

© BergHOFF

Durf eens wat verse kruiden toe te voegen, dat geeft je salade een heel andere dimensie. Voor een klassieke salade gebruik je best peterselie of bieslook. Maar experimenteren is zeker toegestaan! Er bestaan trouwens handige hulpmiddelen om jouw kruiden fijn te snijden.

3. Gebruik eens andere groenten...

© BergHOFF

Wanneer je aan een salade denkt, denk je altijd direct aan sla, tomaten, komkommer, ... Maak eens gebruik van de vergeten groenten zoals rode biet. Dat kan je perfect combineren met wat geitenkaas, vijgen, quinoa en een dressing van dille.

4. ... en fruit

© Pinterest

Tip: een salade met frambozen, brie, pecannoten en balsamico-azijn is heerlijk! Probeer zeker ook eens de combinatie van watermeloen, komkommer en feta.

5. Leg de groenten op de barbecue

© BergHOFF

Sprenkel een laagje olie op de groenten en rooster ze op een lage temperatuur. Krokant en gemakkelijk! Maak een champignonsaté of leg plakjes zoete aardappel op de grill. Gegrilde maïskolven zijn een must!

6. Voeg wat citroen- of limoensap toe

© BergHOFF

Geef je salade een frisse toets met wat limoen- of citroensap. Om zoveel mogelijk sap uit het fruit te halen kan je bijvoorbeeld een squeezer gebruiken van BergHOFF. Tip: je kan ook gemakkelijk een dressing maken met citroensap. Het enige wat je hoeft te doen, is olie, peper en zout toevoegen en alles door elkaar mengen.

7. Link je salade aan een land

© iStock

Niets leuker dan je salade een thema te geven, zo kan je het gemakkelijk linken aan een land. Denk maar aan een Italiaanse of Griekse salade. Je kan dan de lokale ingrediënten toevoegen. Zo heb je voor een heerlijke Griekse salade de volgende ingrediënten nodig: rode ui, groene paprika, tomaten, komkommer, zwarte ontpitte olijven, fetakaas, oregano, peper, zeezout en olijfolie. En voor wie liever een Italiaanse salade wil maken, heb je slechts deze ingrediënten nodig: buffelmozzarella, kerstomaten, pijnboompitten, rucola, basilicum, peper, zout en balsamicocrème.

8. Sla heeft veel varianten

© iStock

Wanneer we een salade maken, gebruiken we vaak ijsbergsla. Maar er bestaan zoveel varianten! Wees creatief en gebruik eens veldsla, Romeinse sla, batavia, kropsla, veldsla, mosterdsla of koraalsla. Of gebruik gewoonweg eens een andere koolsoort.

9. Maak je bord fleurig met eetbare bloemen

© Pinterest

Let wel goed op dat de bloemen niet giftig zijn en geen insecten bevat. Deze bloemen zijn onder andere eetbaar: vlierbloesem, Oost-Indische kers, goudsbloem, korenbloem en bernagie.

Heb je al zin gekregen om jouw originele salade te showen bij de eerstvolgende barbecue? Zorg dan zeker dat je goed voorbereid bent en al het nodige materiaal in huis hebt. BerghHOFF kan, met hun ruim assortiment, jou zeker helpen.

Lees meer