Netflix koopt 'Lucifer' over van Fox en bestelt vierde seizoen

De reeks ‘Lucifer’, waarvan seizoen 4 geannuleerd werd door Fox, wordt nu opgepikt door Netflix. De streamingdienst heeft al een nieuw seizoen besteld en is nu volop aan het onderhandelen over de internationale streamingrechten van de vorige seizoenen.

Het lijkt stilaan de regel te worden dat Netflix een bekende serie overkoopt, wanneer die geschrapt wordt door een televisiezender of andere verdelers. Tot de reeksen, die Netflix reanimeerde, behoren onder andere The Killing, Arrested Development en Longmire.

De eerste drie seizoenen van waren te zien op Fox, maar de Amerikaanse televisiezender kondigde vorige maand aan dat er geen nieuw seizoen op tv te zien zou zijn. Mede onder invloed van de #SaveLucifer-campagne op sociale media heeft Netflix nu Luficer opgekocht en een nieuw seizoen besteld. Dat meldt Deadline.

Streamingrechten

Er wordt ook over de streamingrechten onderhandeld door Netflix, vooral om de vorige seizoenen te mogen verdelen. Momenteel heeft Hulu de streamingrechten voor Lucifer in de VS en Amazon voor Europa.

Lucifer heeft gemiddeld zo'n 3,3 miljoen kijkers in de VS. Voor topshows op Fox is dat vaak het dubbele. Fox annuleerde de serie net op een cliffhanger na seizoen drie. Er wordt gefluisterd dat ze bij Fox hun draai niet meer kunnen vinden nu het American Idol niet meer uitzendt.

Weet je niet meer wat te kijken? Bekijk onze maandelijks vernieuwde lijst met de 50 beste series op Netflix!

Lees meer