Pechdag voor Dewinter: hond breekt zijn neus, vandalen vallen zijn kantoor aan

 

Ja hoor, daar is hij weer. Filip Dewinter (Vlaams Belang) wurmde zich deze week in de belangstelling met zijn spellingsfout op zijn Hummer. Vandaag zet hij een bewakingsfilmpje op het net van een groepje vandalen dat 's nachts zijn kantoor kwam bekladden. Tegelijk blijkt ook dat hij zijn neus gebroken heeft: zijn Duitse herder sprong op hem, hij viel, en het kwaad was geschied.

Na de Hummer, met daarop de joekel van een taalfout, is er dus nu zijn kantoor en zijn neus.

Extreemlinkse vandalen

Wat dat eerste betreft, niets nieuws onder de zon eigenlijk. In het eeuwigdurende oorlogje tussen extreemrechts en extreemlinks worden regelmatig aanvallen geplaatst. Zo ook afgelopen nacht, toen een groep vandalen het Antwerpse hoofdkwartier van Vlaams Belang kwam bekladden. Dewinter zette meteen ook de beelden van zijn bewakingscamera online. Plus de oproep om, indien je iemand herkent, het hem meteen te melden.

Duitse scheper is de dader

Daarnaast was het vandaag de voorstelling van de Antwerpse lijst, waardoor Dewinter wat persbelangstelling kreeg. En daar merkte onder meer Het Laatste Nieuws dat Dewinter er niet normaal bijliep. Blijkt dat zijn neus gebroken is, nadat zijn Duitse scheper tegen hem sprong. Hij viel en brak zijn neus. Het is niet de eerste keer dat een hond zich tegen Dewinter keert: in 2010 werd hij ook al eens gebeten in zijn onderbuik, ook door een herdershond.

Lees meer