'Sex and the City'-actrice Cynthia Nixon onthult dat haar zoon trans is

Cynthia Nixon, de actrice die bij ons nog steeds bekendstaat omwille van haar rol in 'Sex and the City', heeft een opmerkelijke boodschap op Instagram: haar oudste zoon is trans. Ze kondigde dat aan terwijl ze haar zoon feliciteerde met z'n afstuderen aan de universiteit. Nixon is 52, ze heeft twee kinderen met haar ex-partner en één met haar vrouw. 

Cynthia Nixon speelde zes jaar lang de advocate Miranda Hobbes in Sex and the City en daarna hernam ze de rol nog tweemaal in de films. Intussen houdt ze zich vooral bezig met politiek: Nixon komt op voor gouverneur. Haar belangrijkste standpunten gaan, niet geheel onlogisch, over holebirechten. Nu is ook duidelijk dat Nixon een extra goede reden heeft om voor die holebirechten te vechten.

Samantha is Seph

Nixons oudste kind, geboren als Samantha Mozes, blijkt namelijk transgender te zijn. De actrice introduceerde haar oudste zoon ter gelegenheid van z'n afstuderen aan de universiteit van Chicago. Hij gaat nu door het leven als Samuel Joseph (Seph) Mozes en daar is Nixon duidelijk trots op.

De aankondiging viel samen met New York's Trans Day of Action en de Pride parade. Nixon was eerst zes jaar getrouwd met Danny Mozes, en kreeg met hem twee kinderen, maar hertrouwde met Christine Marioni in 2012. Ze kregen samen nog een zoontje, Max. De twee waren op het moment dat ze trouwden al acht jaar samen. Nixon, die openlijk vertelde dat ze biseksueel was, werd daarmee één van de iconen in de holebiwereld.

Vluchtelingenbeleid en transactiviste

De actrice en kandidaat-gouverneur voor de staat New York krijgt natuurlijk veel aandacht vanwege haar Sex and the City-verleden en ze gebruikt die aandacht nu om mensen te wijzen op het vluchtelingenbeleid van Trump. Maar evengoed kan ze kritisch zijn voor de Democraten. Volgens Nixon moeten de Democraten gedurfdere keuzes maken, zeker als het over transrechten gaat.

Lees meer