Meer dan 200 mopeds bedwingen legendarische Vlaamse hellingen

!

Dit artikel werd gemaakt door een van onze bezoekers. Wil je reageren of zelf een artikel schrijven in onze Zoo, be our guest! Lees hier het hoe/wat/waar of begin er meteen aan.

Met meer dan 200 waren ze, de dappere deelnemers van Red Bull All The Way. Op hun fantastische oldtimer mopeds van 50CC zoefden ze in volle zon en als volleerde flandriens over een uitdagend parcours van maar liefst 163 kilometer. Van Brugge naar Oudenaarde, over de mooiste hellingen, kasseistroken en wegeltjes van die legendarische Vlaamse Ardennen. Met een fikse uitdaging op de Oude Kwaremont, de Muur van Geraardsbergen, de Koppenberg en de Paterberg.

Een hele dag focussen dus, maar vooral dikke fun. Ook De Mol-winnaar Lloyd Vermeulen en Henk Rijckaert waren van de partij. Die laatste bolde na acht uur brommen op zijn gemodificeerde Flandria over de meet.

“Hoe zalig was dit?” vraagt Lloyd Vermeulen, winnaar van De Mol. “Vroeg opstaan dat wel, maar het keihard waard. Lekker cruisen door de Vlaamse Ardennen. Met hier en daar een leuke challenge. Die views, heerlijk. En dat weer! Die 163 kilometer vloog voorbij op mijn Mash. Zweten dus, maar zo leuk! Kan dit volgend jaar opnieuw please?”
“Amai, 163 kilometer is ver zeg!” zegt Henk Rijckaert. “En ik heb er dan nog wat extra gedaan, want ik ben een keer serieus verkeerd gereden. Maar hey, mijn gemodificeerde Flandria kon dat hoor! Wel op reserve naar de finish. Vergeten tanken, oeps! Nu wat uitblazen, heb ik wel verdiend. Hahaha!”

© KREW Photography

“Echt cool!” zegt YouTube-ster Kastiop. “Zo leuk! Echt iets om met vrienden te doen. Heerlijk rijden door de Vlaamse Ardennen. En die challenges! Een wheelie lukte echt niet, maar die dragrace of dat surplacen ging echt goed. Heerlijk hobbelen over de kasseien ook. Volgend jaar weer?”
“We zijn er geraakt!” roepen de Tweetakt Trutten uit Kortrijk. “Normaal gingen we morgen weer rijden, maar ons achterwerk heeft rust nodig nu. Echt cool, deze Red Bull All The Way. En die challenges maken het af. Het is eens iets anders. Die wheelie hebben we wel samen gedaan, het was al warm genoeg! Zweten, maar echt dikke fun!”

© Thomas Sweertvaegher

Over heel België sleutelen duizenden jongeren, mannen én vrouwen dagelijks aan hun brommer. Ze zoeken naar onderdelen voor hun Flandria of Honda Camino online, tikken oldtimers op de kop of kiezen voor Mash: nieuw, maar toch volledig retro! Zo rijden ze het land rond, samen met gelijkgestemde zielen. Onder je brommer liggen om de carburator te vervangen of de versnellingen opnieuw af te stellen is een passie, en die delen met vrienden een heerlijke hobby.

© Stefaan Temmerman