Er is nu een volledig alfabet met Neymar die op de grond ligt

Het lachen met Neymar en zijn overdreven acteren na iedere lichte overtreding op hem is nog niet voorbij. De Braziliaanse voetballer lag tijdens het afgelopen WK meermaals te krullen op de grond terwijl er eigenlijk maar heel weinig aan de hand was. Dat inspireerde de Braziliaanse grafisch ontwerper Luciano Jacob om een alfabet te maken van Neymar in allerhande posities.

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

De Belgische voetbalfans hebben zich de afgelopen dagen waarschijnlijk het meest geërgerd aan het gedrag van Kylian Mbappé. De Franse aanvaller probeerde op het einde van de halve finale tegen de Rode Duivels alles om tijd te winnen, onder het goedkeurde oog van de scheidsrechter. Mbappé kreeg achteraf veel kritiek op zijn gedrag.

Overdreven Neymar

Maar hij was uiteraard niet de enige speler die tijdens het wereldkampioenschap voetbal opviel met zijn acteerprestaties. Neymar, in de kwartfinale met Brazilië door België uitgeschakeld, lag iedere wedstrijd wel eens te rollen over het veld.

De Braziliaanse sterspeler moest inderdaad veel overtredingen ondergaan op het WK, maar reageerde daar altijd heel overdreven op. Het internet raakte dan ook al snel overspoeld met allerhande memes van de Braziliaan, maar nu is er nog iets genialer.

Ney Type

Luciano Jacob, een Braziliaanse grafische ontwerper, maakte van Neymar een lettertype dat hij 'Ney Type' noemde. Voor iedere letter koos hij een pose van de voetballer om zo tot 26 perfect leesbare letters te komen. "Neymar probeerde ons gewoon iets te zeggen", verklaart Jacob zijn ontwerp.

Wie het font zelf wil gebruiken om iets te schrijven, kan het lettertype gratis downloaden. 'Ney Type' is hier terug te vinden als PSD-file.

Bekijk hier het Neymar-lettertype:

Wat probeerde Neymar ons te zeggen?

 

Uitzonderlijke WK-actie:

Maak nu een gratis account op Unibet en ontvang direct 5 euro, helemaal voor niets!

Lees meer