Netflix haalt maker van 'La Casa de Papel' binnen om nieuwe series te maken

Netflix gaat voor nieuwe reeksen samenwerken met Alex Pina, de maker van de populaire Spaanse reeks 'La Casa de Papel'. Pina zal dus nieuwe reeksen maken, exclusief voor de streamingdienst Netflix. 

La Casa de Papel is een van de succesvolste reeksen van het moment en de eerste niet-Engelstalige reeks die erin slaagde om wereldwijd succes te boeken. En nu heeft Netflix de deur opengezet voor meer series van de getalenteerde hand van Alex Pina. (Wij spraken enkele maanden geleden met Alex Pina, dat interview vind je hier.)

La Casa de Papel

We moeten het eigenlijk niet meer aan je voorstellen, de monsterserie La Casa de Papel. Voor de eerste keer slaagde een serie waarin de voertaal niet het Engels was erin om een wereldwijd succes te worden. De reeks gaat over een ingenieuze inbraak in de nationale bank van Spanje. Een groep criminelen onder leiding van mastermind 'El Profesor' bedenkt een plan om in te breken in de nationale bank en daar tijdens de inbraak geld te drukken en zo met miljoenen buiten te lopen.

Maar het wordt de bende natuurlijk niet makkelijk gemaakt, want ook de politie gooit z'n beste mensen in de strijd om deze inbraak zo snel mogelijk te beëindigen. Wie zal het halen, de criminelen of de politie? En vooral: aan wiens kant sta jij?

Alex Pina

Na het gigantische succes van de eerste twee seizoenen van La Casa de Papel, maakte Netflix al snel bekend dat er ook een derde seizoen zal volgen. Maar nu is er dus nog meer goed nieuws voor fans van de reeks, want Alex Pina, de maker van La Casa de Papel, heeft een exclusiviteitscontract getekend bij Netflix. Voor La Casa de Papel kocht Netflix gewoon de distributierechten op. De productie lag toen dus volledig buiten de handen van de streamingdienst.

De nieuwe deal houdt in dat Pina meerdere reeksen zal maken, exclusief voor Netflix. Een daarvan is het derde seizoen van La Casa de Papel, een ander is Sky Rojo, een actiereeks die opgenomen zal worden in 2019. Alex Pina is alvast enthousiast over de deal. "Samenwerken met Netflix is een droom die werkelijkheid wordt", vertelt hij aan Deadline. "De mogelijkheid om de uithoeken van de planeet te bereiken en een wereld te creëren waarin content in eender welke taal wereldwijd kan gaan, is een droom van veel mensen uit de creatieve sector. Producties vanuit een klein land kunnen tegenwoordig mensen overal bereiken. We moesten hierbij zijn, samen met Netflix, als deel van deze revolutionaire uitdaging."

In afwachting op zoek naar een nieuwe reeks op Netflix? Bekijk hier onze top 50 van de beste series!

Lees meer