Een interessante week op Netflix met onder andere nieuwe seizoenen van Suits en Archer

Zomer! Dat wil zeggen: enkele weken vakantie gepland, een rustigere periode op het werk en ook vrienden die op vakantie zijn waardoor ook het sociale leven op een lager pitje staat. En dus: meer tijd voor Netflix! Deze week zijn er een aantal zeer interessante titels toegevoegd, waaronder nieuwe seizoenen van Suits en Archer.

Series

Aan de andere kant van de oceaan zit seizoen zeven er alweer op, maar nu kunnen wij - twee jaar na uitzending - eindelijk ook hier beginnen aan het zesde seizoen van Suits.

In het nieuwe seizoen van de advocatenserie zien we hoe hetMike vergaat nadat hij gearresteerd werd en in de gevangenis terecht kwam voor twee jaar.

Nog enthousiaster zijn we over het nieuwe - negende! - seizoen van Archer. Archer is één van de vele schitterende animatiereeksen die zich de laatste jaren nadrukkelijk op volwassenen zijn beginnen richten. Het is een overduidelijke parodie op - in de eerste plaats - James Bond: geheim agenten die misschien wel eens een scharrel oppikken, maar waar verder niets op aan te merken is. Archer daarentegen zit vol scheldpartijen, drank, drugs en seks.Geheim agent Archer is een playboy en hoewel hij een competent agent is brengt hij zichzelf vaak zelf in de problemen door arrogant, kinderachtig en - understatement - ondoordacht gedrag.

Archer: Danger Island is de titel van het negende seizoen en hierin wordt het verhaal verplaatst naar de jaren 30 voor een seizoen waarin Archer een alcoholverslaafde piloot is die samen met Pam crasht op een mysterieus eiland in de Stille Oceaan.

Film

Jammer genoeg staat Ptich Black niet op Netflix, maar sinds deze week kan je er wel naar The Chronicles Of Riddick (2004) kijken. Ook Riddick, het laatste deel van de trilogie (2013) rond de gevaarlijke crimineel Riddick staat op Netflix. In deze trilogie zien we hoe de Riddick het opneemt tegen de Necromongers, een agressief ras strijders die de mens wil onderwerpen.

De filmtrilogie is het onbetwiste hoogtepunt uit de acteercarrière van Vin Diesel. Pitch Black (1999) - het laagste budget, de beste film - blijft het hoogtepunt uit de trilogie, maar ook dit tweede deel is een kijkbeurt waard voor iedereen die het af en toe graag intergalactisch heeft.

Docu

Het internet, het heeft ontegensprekelijk de wereld veranderd. Dark Net is een documentairereeks over hoe het internet, apps en dergelijke meer dat heeft bewerkstelligd en is nu aan zijn tweede seizoen toe.

De reeks presenteert verhalen over hoe het net ons bedreigd of veranderd heeft. Seksrobots, cybercriminaliteit of Bitcoin, het zijn onderwerpen die bij ons allemaal tot de verbeelding spreken, maar die we maar moeilijk grijpbaar vinden. Dark Net presenteert het allemaal op een toegankelijke en entertainende manier. Black Mirror, maar dan in het echt met echte verhalen van echte mensen.

Met Narcos heeft Netflix nu al enige tijd een grote hit te pakken. Pablo Escobar heeft na twee seizoenen het loodje gelegd, maar Narcos zelf gaat nog wel door aangezien het drugnetwerk groter is dan Pablo Escobar alleen en er ook daar nog heel wat verhalen te vertellen zijn. Ook over dit onderwerp bestaat een fascinerende documentairereeks die nu aan haar tweede seizoen toe is: Drug Lords.

De reeks presenteert de verhalen van de grootste en meest beruchte drugbazen uit de geschiedenis, hun handlangers én de mannen en vrouwen aan de goeie kant van de wet die gezworen hebben om hen ten van te brengen. Narcos, maar dan in het echt.

Lees meer