Scarlett Johansson speelt na veel kritiek dan toch niet rol van transgender

De Amerikaanse actrice Scarlett Johansson ziet af van de rol van een transgender in een nieuwe film. Ze had daarvoor veel kritiek gekregen van de LGBT-gemeenschap, omdat die rol naar een echte transgender zou moeten gaan.

Scarlett Johansson ging normaal de rol van de misdaadbaas uit de jaren 70 Dante 'Tex' Gill spelen, maar die is geboren als Jean Gill. Dan zouden ze toch beter een echte transgender kiezen, vonden ze bij de LGBT-gemeenschap. "Hoewel ik het een geweldige kans vond, begrijp ik waarom veel mensen denken dat deze rol naar een transgender moet gaan", zegt Johansson in Out Magazine.

Aanvankelijk klonk de actrice wel anders en verwees ze naar andere acteurs die transgenders hebben gespeeld. Het is ook niet de eerste keer dat ze onder vuur komt te liggen voor een rol. Zo speelde ze in de Hollywood-versie van de Japanse anime Ghost in the Shell. Daar was haar personage aanvankelijk Aziatisch, maar toch nam zij de rol op zich.

Rollen van transgenders zijn nog heel zeldzaam in de filmwereld, dus begrijpt Johansson nu wel dat ze die moet laten liggen voor een transgender acteur. De verkeerde casting voor zo'n gevoelige rollen blijft een groot probleem in Hollywood.

Lees meer