Weer zatte Brit van balkon in Spanje "gevallen": derde dode al in dat hotel op Mallorca deze zomer

In Magaluf op Mallorca is opnieuw een jonge Brit om het leven gekomen door een val van 20 meter. Hij is al de vierde dode die is gevallen bij "balconing" in die badstad dit jaar en de derde in hetzelfde hotel. Sinds mei zijn al zeker 15 stomdronken Britten zo tijdens een vakantie in Spanje van een balkon gevallen. Tien van hen waren jonger dan dertig jaar oud.

Balconing is van het ene balkon naar het andere springen of vanaf een grote hoogte het zwembad induiken. En dat gaat nogal eens mis: vorige zomer overleden er alleen in Magaluf al zeker zes jongeren door. De teller staat nu op vier.

Thomas Channon viel van een verbindingsbrug tussen twee delen van een vakantieappartementencomplex. Een medewerker van het complex, Eden Roc in Magaluf, vond zijn lichaam de volgende ochtend in de tuin.

Het was de eerste keer dat 18-jarige Thomas Channon in het buitenland op vakantie was. Channon verbleef zelf in een hotel in de buurt.

Derde geval in zelfde hotel dit jaar

Channon is de derde Brit die dit jaar in het Eden Roc-complex door een val om het leven is gekomen. Een 19-jarige Schotse vrouw viel in april van zeven hoog naar beneden, Ze had haar sleutels op haar werk laten liggen en probeerde via het balkon van de kamer van een vriendin naar haar eigen balkon te klimmen.

In juni verongelukte de 20-jarige Thomas Hughes uit Noord-Engeland in een situatie vergelijkbaar met die van Channon. Ook Hughes maakte een val van 20 meter. Ook hij verbleef zelf in een nabijgelegen hotel en was mogelijk het verkeerde gebouw binnengegaan.

Er staat overigens niet per se een leeftijd op dat "balconing": op dezelfde dag dat Thomas Channon omkwam, viel een 41-jarige Britse vrouw van het balkon van de tweede verdieping van een appartementencomplex in Sant Antoni. Ze ligt zwaar gewond op de afdeling intensieve.

Lees meer