Gebruik je Netflix via tv-app? Dan ziet het menu er nu helemaal anders uit

Netflix heeft z'n menu grondig hervormd, en dat is een goede zaak. Al jaren is het menu van de streamingsdienst hetzelfde en we hebben er allemaal wel onze frustraties over gehad. Nu dus niet meer, want het navigeren is veel eenvoudiger geworden. Althans als je Netflix met een app op je televisie gebruikt.

Wie op Netflix door de talloze series en films navigeert, kent het probleem wel. Het is gewoon te ingewikkelend en je loopt helemaal verloren. Er bestaat wel zoiets als 'Mijn Lijst', maar die is soms ook gewoon onvindbaar. Dat komt omdat Netflix al jaren hetzelfde menu gebruikt, en intussen staat er echt wel veel in de catalogus. Het was dus nodig om hier eens over na te denken en sinds gisteren is Netflix een nieuw menu voor televisie aan het uitrollen.

Als je een Netflix-app gebruikt op je televisie zelf, via je Playstation 4 of Xbox One, of iets anders dat op je toestel is aangesloten, dan zou je vanaf vandaag het nieuwe menu kunnen gebruiken. "Op je televisie kan navigeren wat moeilijker aanvoelen aangezien je beperkt bent tot een aantal knoppen op de afstandsbediening", zegt Stephen Garcia, director product-innovatie bij Netflix, in een blog.

© Netflix

Eenvoudiger

Het is veel gemakkelijker geworden om een nieuwe serie of film te vinden in het menu. "Ons onderzoek wijst uit dat veel gebruikers soms niet zeker zijn wat ze willen zien, maar wel weten of ze in de stemming voor een korte aflevering van een serie of een langere film zijn", gaat Garcia verder. Het is nu ook eenvoudiger om titels te vinden die je hebt opgeslagen om later te bekijken. Hij stelt voorts nog dat het voor ons een simpele vernieuwing kan lijken, maar dat daar een grondige studie naar is gebeurd en dat Netflix dat in de toekomst zal blijven doen.

Heb je de vernieuwing nog niet? Geen nood, dan is ze op komst. Garcia sluit zijn boodschap af met het nieuws dat de update de komende maanden wereldwijd zal worden uitgerold.

Lees meer