Bescherm jezelf de komende dagen: eind deze week wordt het 34 graden

Het KMI geeft een waarschuwing voor de komende dagen. In België stijgen de temperaturen deze week en bereiken een piek van 34 graden.

Als het KMI waarschuwt voor hoge temperaturen, betekent dat meestal drie dingen: zonnebrandcrème, schaduw en verfrissingen. Vandaag zal het kwik net niet boven de 29 graden stijgen. Sommige bewolkte momenten zorgen er ook voor dat het een beetje frisser wordt.

Dinsdag kunnen we ons alweer aan hete temperaturen verwachten. Het KMI spreekt over temperaturen die 30 graden bereiken in sommige delen van België. Vooral in het centrum en noordoosten van het land wordt het heel warm.

Tot 34 graden

Woensdag wordt de hitte nog extremer, met maxima hoger dan 30 graden. Hierdoor kunnen enkele onweersbuien uitbreken in de middag of 's avonds. Vanaf donderdag wordt het een beetje afzien. Zelfs al zou het regenen, zullen de temperaturen oplopen tot 32 graden. Vrijdag stijgen de temperaturen tot 34 graden.

Het weekend wordt een beetje frisser en er is zelfs kans op buien. De temperaturen liggen dan rond de 28 graden, dus het blijft heel warm.

Waar moet je op letten?

Het is ook niet slim om tijdens de warmste uren, tussen 11 uur en 16 uur, onbeschermd onder de zon te lopen. Als je dat toch doet, bedek dan tenminste je hoofd met een hoed. Probeer vooral bier en cocktails te vermijden, maar drink wel voldoende water en sap. Zorg ervoor dat je je goed hydrateert door de juiste dingen te eten en drinken in deze hitte. Ventileer ook voldoende en zoek ook koele plekjes op.

Lees meer