Nieuwe Netflix-reeks onder vuur: al meer dan 110.000 handtekeningen verzameld om 'Insatiable' niet uit te zenden

De nieuwe Netflix-reeks 'Insatiable' ligt al onder vuur vooraleer ze is uitgezonden. Al ruim 110.000 mensen hebben een petitie ondertekend om uitzending van de reeks te verhinderen. 'Insatiable', een tienerreeks, zou eetstoornissen in de hand werken. En toegegeven, de plot doet ons de wenkbrauwen wel fronsen.

Normaal gezien zijn we van het principe "eerst kijken, pas daarna oordelen", maar in dit geval klinkt de plot al vreemd. Insatiable (onverzadigbaar) gaat over een meisje dat lijdt onder overgewicht en daardoor gepest wordt op school. Na de zomervakantie is ze door omstandigheden heel wat afgevallen en doet ze de monden openvallen wanneer ze weer op school verschijnt. Maar Patty zelf wil wraak nemen op diegenen die haar gepest hebben en die wraak blijkt onverzadigbaar.

 

110.000 handtekeningen

Het is opmerkelijk dat net Netflix, een streamingdienst die toch het imago heeft vooruitstrevend te zijn, met een reeks als deze uitpakt. Meteen werd een petitie opgestart om uitzending te verhinderen. De petitie klaagt aan dat dit meisje zich weer eens moet aanpassen aan het schoonheidsideaal - slank zijn, om te beginnen - om aanvaard te worden.

De release van de reeks is voorzien op 10 augustus. De initiatiefnemers van de petitie vragen om de reeks te annuleren en hebben - op moment van schrijven - al ruim 110.000 handtekeningen verzameld. Volgens de initiatiefnemers zal deze serie zo'n impact hebben op tienermeisjes dat ze eetstoornissen in de hand zal werken. De trailer op zich zou al schade veroorzaakt hebben, schrijven ze nog.

Nu, als we de trailer zien denken we vooral: "Veel zouden we daar ook niet aan verliezen". Om maar te zeggen dat onze verwachtingen van Insatiable niet geweldig hoog liggen.

Sierra Burgess Is A Loser

Tegelijkertijd circuleert de trailer van Sierra Burgess Is A Loser, een Netflix Original film die er in september aankomt. De slogan van die film? "The bravest thing you can do is just be you!"

Die film gaat over de volslanke Sierra die school moeilijk vindt en daten nog moeilijker, want de jongens zien haar niet staan. Tot ze toevallig begint te chatten met een jongen die denkt dat hij met een ander meisje aan het chatten is. Het klikt offline, maar tegelijkertijd is Sierra bang om haar ware ik te onthullen.

Wat deze film anders maakt dan Insatiable (als we op beide trailers mogen afgaan) is dat Sierra gaandeweg aan zelfvertrouwen wint en zichzelf en haar lichaam omarmt zonder daar iets aan te veranderen. Dat Netflix letterlijk zo met twee maten en gewichten speelt, verbaast ons.

Bekijk hier de trailer van Sierra Burgess Is A Loser

 

Lees meer