'Supergirl' pakt binnenkort uit met de eerste transgender superheld

Verrukt van blijdschap was Nicole Maines op ComicCon San Diego. Je zou voor minder als je de eerste transgender superheld mag gaan spelen. Maines zal Dreamer spelen in de Amerikaanse superheldenreeks 'Supergirl'. Supergirl is het nichtje van Superman, Dreamer zal haar helpen om de inwoners van National City veilig te houden.

Dreamer is het alter ego van Nia Nal, een gevoelige jonge transgendervrouw. Nicole Maines zal de reeks vervoegen in het vierde seizoen van Supergirl. Net als Supergirl zelf zal Nia Nal een journaliste vertolken, een populair beroep in de superheldensector, blijkbaar.

Bij ons zijn enkel nog maar de eerste twee seizoenen van Supergirl via Netflix te bekijken.

Niet alleen maar transgender

Maines benadrukte op Comic Con wel dat dit een belangrijke stap is, maar dat het ook belangrijk is om te zien dat Nia Nal/Dreamer niet alléén maar transgender is. "Ze is ook journaliste. Ze is slim en ze is een goeie vriendin.Ze is gevoelig, in het bijzonder voor discriminatie en haat. Ze is de superheld die we nu nodig hebben."

Het is de volgende stap die de televisie zet naar het normaliseren van transgenders. Series als Transparent en recent nog Pose - met de grootste transgender cast tot nu toe - hebben ook al tot die evolutie bijgedragen.

Dat haalde Maines ook nog aan op Comic Con: "Ik ben veel audities aan het doen de laatste tijd, want er zijn momenteel heel wat shows die heel graag het verhaal van transgenders willen vertellen, zeker dat van jonge transgenders. Het is ook een belangrijk issue in de wereld en de maatschappij van vandaag. en dus lijkt het ook niet meer dan logisch dat we een transgender superheld hebben. Iemand waar transgender kinderen naar kunnen opkijken. Ik zou willen dat die er geweest was toen ik jong was."

Batwoman

DC Comics had trouwens meer nieuws om mee uit te pakken, want er zal ook een reeks gemaakt worden over Batwoman, de eerste lesbische superheldin. Batwoman is zelfs meer: ze zal ook de eerste openlijke holebi superheld zijn.

Oorspronkelijk, in 1956, was Batwoman in de stripreeks nog de vriendin van Batman. Op die manier wilden de makers de geruchten over diens homoseksualiteit ontkrachten. In 2006 werd Batwoman geherlanceerd als lesbische superheldin.

In december zal Batwoman haar opwachting maken in Arrow. Nadien zal ze haar eigen reeks krijgen.

Lees meer