36 graden morgen? Duizend mensen spreken via Facebook af in de koelcel van Colruyt-winkels

Het wordt morgen en overmorgen bloedheet, en daarom hebben heel wat mensen afgesproken om samen even aan de hitte te ontsnappen. En waar kan je dat beter doen ... dan in die heerlijk frisse koelcel van een winkel van Colruyt.

In de koelcel is plaats voor zo'n honderd mensen, maar het evenement is intussen enorm populair. Eerst zouden ze enkel in de Colruyt van Sint-Truiden afspreken. Afwachten wie echt komt opdagen, maar het evenement is wel al uitgebreid naar de winkels in heel Vlaanderen. Zo'n duizend mensen lieten al weten dat ze zullen deelnemen.

Afspraak tussen 14 uur en 16 uur, en wie komt moet een zomerse outfit aantrekken, stelt het evenement. Ook roze flamingo's, unicorns en zwemkleren zijn welkom. Wel wordt gevraagd het netjes te houden en zeker geen honden mee te nemen die dan riskeren te moeten wachten op een snikhete parking.

Bij Colruyt wisten ze van niets, maar een woordvoerder liet aan Het Nieuwsblad wel weten dat ze het een leuk initiatief vinden. Ze doopten het zelfs al "Coolruyt-party". Wie het morgen dus te warm heeft, is wel degelijk welkom.

36 tot 37 graden

En of het nodig kan zijn, want het KMI spreekt voor morgen intussen al van 36 graden in het centrum van het land en in de Kempen. Vrijdag kunnen de koelcellen opnieuw populair zijn, want dan is lokaal zelfs 37 graden mogelijk. Het weekend brengt even afkoeling bij nog steeds 26 tot 28 graden, maar begin volgende week halen we alweer de kaap van 30 graden. In de vooruitzichten van het KMI blijven we al minstens tot 8 augustus tegen die 30 graden zitten. En regen zit er amper aan te komen ...

Lees meer