Hulu heeft nieuwe topreeks 'Castle Rock', en ze wordt al vergeleken met 'Stranger Things'

De Amerikaanse streamingsdienst Hulu heeft alweer een serie die ons doet hunkeren naar de grote concurrent van Netflix. 'Castle Rock' zou de hit van deze zomer kunnen worden, en de serie doet een beetje denken aan 'Stranger Things', de hype op Netflix. Het is alvast even mysterieus, en dat kan ook niet anders als het verhaal bedacht is door Stephen King.

Netflix heeft concurrenten in Amazon Prime en binnenkort ook in Disney, maar Hulu is zeker een niet te onderschatten speler geworden. Met The Handmaid's Tale kaapten ze vorig jaar de belangrijkste Emmy af van Netflix, dat voor het eerst echt kans maakte om te winnen. Dit jaar is dat immers niet mogelijk, als je weet dat Game Of Thrones terug genomineerd is. De winnende Hulu-serie versloeg toen overigens Stranger Things, dat nadien wel helemaal ontplofte en dankzij het tweede seizoen de succesreeks van het najaar werd.

Stephen King

Nu heeft Hulu iets nieuws, dat alvast de mysterieuze achtergrond van Stranger Things zou evenaren. Dat is wel vreemd als je weet dat geen kinderen de hoofdrollen spelen in Castle Rock, en dat ook die heerlijke jaren 80-muziek er niet bij is. Maar de serie is geschreven door een pionier in het genre, en dat is Stephen King. Bij Stranger Things hebben ze natuurlijk ook zo'n fenomeen, Steven Spielberg, aan boord.

Subtiele horror is meer dan ooit populair, want Stranger Things heeft zeker een pak kijkers die zichzelf absoluut geen fan van dat genre noemen. Maar eens je begint te kijken, kan je niet meer stoppen. En dat zou dus ook bij Castle Rock het geval zijn. De serie gaat over een advocaat van gedetineerden die de doodstraf hebben gekregen. Castle Rock is zijn kleine thuisstad, en nu keert Henry Deaver terug om een mysterieuze gedetineerde te helpen. Zijn verleden is echter heel onduidelijk, want zijn adoptievader stierf in verdachte omstandigheden toen hij een kind was en de hele stad denkt dat Deaver er iets mee te maken heeft.

Mysterieuze figuren

De serie zit ook vol mysterieuze figuren die we van King gewend zijn. Molly Strand is een vastgoedmakelaar die als kind het buurmeisje van Deaver was. Nu hoort ze stemmen en heeft ze een lugubere mentale connectie met Deaver die ze niet onder controle kan houden. Alan Pangborn is een sheriff met pensioen die meer weet dan hij wil vertellen over wat er in de gevangenis gebeurt. Ruth is de adoptiemoeder van Deaver, maar zij lijdt aan geheugenverlies. Jackie is een sarcastisch en mysterieus lid van de lokale kerk. En dan is er nog Dale Lacy, een cipier in de gevangenis die bang is van God.

De eerste afleveringen van de serie zijn sinds vandaag op Hulu te bekijken. Als de serie Hulu's volgende grote hit wordt, zullen wij alweer geduld moeten hebben. Maar net zoals bij The Handmaid's Tale zit de kans er dan wel in dat de serie wordt opgepikt.

Lees meer