Agent gooit Tour-wielrenner Chris Froome op de grond en diens reactie is niet mals

De Britse wielrenner Chris Froome viel gisteravond op de grond door een Franse politieagent na afloop van de zeventiende etappe van de Ronde van Frankrijk. De politieman dacht dat het om een amateur ging en wou Froome daarom stoppen. De reactie van de Brit was allesbehalve mals.

Team Sky, de wielerploeg van Chris Froome, meldt dat de renner geen verwondingen heeft opgelopen aan de valpartij. De agent trok Froome van de weg, omdat hij meende dat het om een amateurrenner ging. Dat meldt het Franse persbureau AFP. Froome was onderweg naar de teambus.

Op een filmpje zien we hem na zijn val “fuck you” roepen naar de agent. Voor het startschot voor de zeventiende etappe hadden een aantal amateurfietsers de slotklim op gefietst om later renners aan te moedigen.

Derde in klassement

Gisteren eindigde Froome na de zeventiende etappe derde in het klassement. Hij heeft klassementsleider Geraint Thomas en concurrent Tom Dumoulin voor zich. Dat is op zich geen slechte score, maar eigenlijk wel voor Froome, die in het verleden al vier keer de Ronde van Frankrijk won.

“Ik had eenvoudigweg de benen niet op het einde. Dat hoort ook bij wielrennen”, reageerde Froome na afloop van de zeventiende etappe.

Team Sky geviseerd

Ook Geraint Thomas, de voorlopige Tour-kopman en teammaat van Froome, ondervond gisteren problemen. Zo stak een toeschouwer zijn arm uit naar de wielrenner. Thomas kwam niet ten val.

Team Sky heeft het tijdens deze Ronde van Frankrijk niet erg gemakkelijk. Zo werd Froome eerder al bespuugd en geduwd en werd er al luid "boe" geroepen toen Thomas op het podium stond. Ook sommige medewerkers van Team Sky werden geviseerd.

Het incident met Thomas:

Lees meer